Zillertaler hooimelkkaas
Zillertaler hooimelkkaas

Zillertaler hooimelkkaas

De verwerking van hooimelk tot aromatische kaas staat in het middelpunt van een rondleiding door de belevenis-kaasmakerij Zillertal. Een aanvullende rondgang op de Brandberger almen maakt duidelijk, waarom de melk uit deze streek zo gezond en lekker is.

  • De genotwandeling leidt door de Zillertaler voerweiden omhoog naar de berg-maaiweiden. Deze steile hooggebergteweiden worden niet beweid, maar meestal handmatig gemaaid, en leveren het hoogwaardige berghooi.
  • De wandelweg naar de Steinerkogel begint slechts een paar autominuten bij de belevenis-kaasmakerij vandaan, in het bergboerendorp Brandberg (Zillergrund), dat men via de rijksweg bereikt. Het beste parkeert men in het dorpscentrum of men komt meteen met de openbare wandelbus.
  • Bij Restaurant Thanner volgt men de borden Bergmähderweg in richting Koolhaas. De weg leidt als smal, gemarkeerd bergpad over de steile bergweiden en bossen van het natuurpark Zillertaler Alpen naar de nederzetting Ahornach (ongeveer 20 min. looptijd). Van hieruit gaat het 700 m op een geasfalteerde straat naar het gehucht Frodls en verder in richting Kolmhaus (W19), maar kort daarvoor, na ongeveer 2 u looptijd, moet men links afbuigen in richting Restaurant Steinerkogel.
  • Door het bos, en ten slotte via een open plek, bereikt men het populaire uitzichtpunt Restaurant Steinerkogel. Weer bergaf door weilanden en ten slotte op een geasfalteerde straat, bereikt men na 40 min. het uitgangspunt in het dorpscentrum van Brandberg.
  • Aanlegmogelijkheid: belevenis-kaasmakerij Zillertal

De genotwandeling leidt door de Zillertaler voerweiden omhoog naar de berg-maaiweiden. Deze steile hooggebergteweiden worden niet beweid, maar meestal…

toon meertoon minder
Grote plattegrond openen

Startpunt  

Centrum Brandberg, 1.082 m

Eindpunt

Centrum Brandberg, 1.082 m

Lengte

5 km

Duur

1 dag(en)

Kenmerken

  • Rolstoeltoegankelijke wandelroutes
  • Rondwandeling

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld (rode bergpaden)

Hoogte

1.269 m

Hoogtemeters bergopwaarts500 m
Hoogtemeters afdaling500 m

Open toegangsweg

  • bereikbaar met openbaar vervoer

Downloads

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Brandberg, Österreich

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wandeltochten in dit gebied

Toon meer +

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.