Wielerroute
Ronde van Chiemgau via Wildbichl

Het fietsroutenet aan de grens van Tirol bij Chiemgau is veelzijdig en leent zich uitstekend voor een afwisselende wielrentocht. Rustige bergwegen, bergpassen, dalwegen, en het glooiende terrein bieden talrijke mogelijkheden om veel kilometers te maken. Deze middelzware tocht telt 126,5 kilometers in het grensgebied van Duitsland en Tirol. Vanaf het startpunt in Kufstein gaat het traject via Aschau im Chiemgau naar Siegsdorf en Ruhpolding. Met de 1.350 hoogtemeters, lichte beklimmingen en talrijke mogelijkheden voor een pauze is de route ook voor goede amateursporters prima te doen. Onderweg passeer je zowel historische als landschappelijke bezienswaardigheden, zoals de vesting in Kufstein en het idyllische gebied tussen Ruhpolding en Niederndorf dat rijk is aan meren.

Thomas Rohregger, © Tirol Werbung/Fritz Beck

"Het glooiende berglandschap rondom Kufstein en de beklimming van de Niederndorferberg maken deze prachtige rit tot een geweldige ervaring. Kufstein is overigens een van de startplaatsen tijdens de UCI Wereldkampioenschappen Wielrennen op de weg 2018." 

Thomas Rohregger, oud prof-wielrenner

 

Grote plattegrond openen

Startpunt

Kufstein, Unterer Stadtplatz

Eindpunt

Kufstein, Unterer Stadtplatz

Bergketen

Kaisergebergte

Lengte

126,5 km

Reistijd

6 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

960 m470 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.350 m
Hoogtemeters afdaling1.350 m

Conditie

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving

Met de vesting van Kufstein in de rug start de tocht op de Unteren Stadtplatz in de stad. Het eerste deel voert langs de rivier de Inn over de Innradweg naar Ebbs, om in het dorp het fietspad te verlaten en richting Niederndorf te gaan. Kort na het dorp begint de enige echte beklimming van de route, de Niederndorferberg (959 meter). Zodra de klim achter de rug is en de afdaling is ingezet, gaat de tour de grens over met Beieren (Duitsland) en zet koers naar Sachrang en Innerwald. Onafgebroken gaat het bergafwaarts.

 

In Aschau im Chiemgau heb je een mooi zicht op het slot en historische dorpcentrum, en met slechts een kleine beklimming tussendoor gaat het nog steeds bergafwaarts naar Bernau im Chiemgau. Hier volgt de route de B305 naar Grassau, waar de Bundesstrasse wordt verlaten om langs de voet van de Chiemgauer Alpen verder te gaan. Na circa 60 kilometer ontspannen rijden, gaat het parcours vlak voor Siegsdorf omhoog, de Venusberg op. Boven aangekomen verlaat je rechts de hoofdweg en neemt de dalende weg door het bos naar Unt-Scharam. De snelle afdaling met ruime bochten gaat verder naar Eisenärtz. Twee keer kruis je de Weisse Traun om licht bergopwaarts naar Ruhpolding te rijden.

 

Aan het begin van het dal, vlak na het dorp, komt de route terug op de B305 en volgt de hoofdweg door een gebied met veel meren. Dwars door het idyllische bos tussen Wietsee, Mittersee en Lödensee slingert de weg eerst over een plateau en gaat dan over in een fijne afdaling via Reit im Winkl naar Kössen in Tirol. Het glooiende traject biedt dan alle gelegenheid om van de mooie uitzichten over de omliggende bergtoppen van de Chiemgauer Alpen te genieten.

 

In Kössen aangekomen moeten de vermoeide spieren nog een keer aan het werk. De laatste klim gaat gelijkmatig omhoog naar de Walchsee en het natuurgebied Schwemm. Met een fijne afdaling terug naar Ebbs begint het uitfietsen. Ontspannen rijd je over de inmiddels bekende Innradweg terug, totdat de indrukwekkende vesting van Kufstein weer in zicht komt en het einde van de tour aankondigt.

Tip: Een mooie toegift voor renners met een sterke conditie en liefhebbers van bergpassen is de beklimming (18%) van Seegatterl naar Winklmoosalm. De 4,7 lange bergroute loopt door het bos, eenmaal op de pas heb je een mooi uitzicht over de bergalmen en de Lofere Steinbergen in het zuiden. Deze klim heeft 400 hoogtemeters en biedt een welkome afwisseling met het glooiende verloop van de tocht. 

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.