Bike Trail Tirol Etappe 14: Westendorf - Alpbach, © Tirol Werbung / Neusser Peter
Bike Trail Tirol Etappe 14: Westendorf - Alpbach, © Tirol Werbung / Neusser Peter

Bike Trail Tirol Etappe 14: Westendorf - Alpbach

Vanuit Westendorf volgt de route eerst de dalweg naar het Windautal, een rustig zijdal van het Brixental. Vanaf Hopfgarten gaat de route gestaag omhoog, na het dorp Thierbach gaat het in kronkels tot een hoogte van 1.680 meter. De route leidt dan langs de "Oberen Höhenweg" naar Alpbach, het "mooiste dorp van Oostenrijk".

Grote plattegrond openen

Startpunt

Westendorf

Eindpunt

Alpbach

Bergketen

Lengte

36,5 km

Reistijd

4 uur 30 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.680 m600 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.300 m
Hoogtemeters afdaling1.100 m

Conditie

Techniek

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Vanuit het centrum volgt men de dalweg ongeveer 1,5 kilometer het Windautal in. Kort voordat de weg naar links het dal in buigt, ga je rechts een zijpad in (206). Een korte afdaling naar de Lendwirt volgt. Hier rol je het dal uit richting Hopfgarten. Na ruim 3 kilometer bereik je de provinciale weg Brixental. Ga naar links en volg de route een klein stukje naar Hopfgarten. Let op, de weg is erg druk! Volg in Hopfgarten de borden naar het "Wörgl"-fietspad en ga al snel over een houten brug naar de linkerkant van het dal. Na bijna een kilometer op het fietspad sla je linksaf de weg naar Wildschönau op. Blijf op deze autoluwe route tot je in de wijk Wildschönau van Niederau (824m) komt. De route gaat nu verder, altijd licht bergopwaarts naar Oberau (938m). Na een korte afdaling bereik je Mühltal (784m). Hier steek je de Wildschönauer Ache over en fiets je over fietsroute 351 (geasfalteerde weg) naar Thierbach (1.175m). Ongeveer 200 meter na de kerk buigt de route naar links af richting Schatzberg (Route 351). Direct na de slagboom gaat de weg over in een bospad. In verschillende serpentines rijd je naar een hoogte van 1.680 meter altijd over de fietsroute 351. Ga in een bocht naar links rechtdoor op een pad (route 308) en rij een stukje naar beneden. Volg het pad (nu begaanbaar) ongeveer 200 meter in westelijke richting. Een korte, steile passage volgt op een weidepad naar beneden naar een alpenweide, vanaf hier wordt het pad weer beter en volg je fietsroute nr. 308 naar Alpbach. Kort na het begin van het asfalt bereik je de "Oberen Höhenweg" (fietsroute 321) en blijf je op deze route naar het centrum van Alpbach.

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Bike Trail Tirol Etappe 14: Westendorf - Alpbach (47.431846,12.214388)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.