Drauradweg, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Drauradweg, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Drauradweg, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Drauradweg, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Drauradweg, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Drauradweg, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Drauradweg, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Drauradweg, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Drauradweg, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Drauradweg, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Drauradweg, © Tirol Werbung/Frank Bauer
Drauradweg, © Tirol Werbung/Frank Bauer

Drauradweg

De vlakke wegen, idyllische picknickplekken en leuke speelmogelijkheden langs de route maken de Drauradweg een geliefde fietsroute voor recreatieve fietsers en gezinnen. Het Tiroler deel van de klassieke fietsroute van Arnbach/Sillian naar Nikolsdorf aan de Karinthische grens is 50 kilometer lang en passeert tal van excursiebestemmingen en bezienswaardigheden.

Deze route is vooral populair bij gezinnen met kinderen dankzij de vlakke wegen in het dal.

Het goed bewegwijzerde en continu geasfalteerde pad leidt keer op keer langs treinstations, zodat je de etappe op elk moment kunt inkorten. Liefhebbers van geschiedenis en cultuur komen aan hun trekken bij het opgravingsterrein Aguntum, Schloss Bruck in Lienz en de archeologische collectie Lavant. Ook kunt u zich ontspannen laten verwennen in de Aigner Badl. Kinderen worden vermaakt tijdens een bezoek aan het avonturenpark Wichtelpark in Sillian, de Galitzenklamm, het Lienzer Dolomietenbad en ook het Vitalpinum, waar een brouwerij, kruidentuin en een avontuurlijke speeltuin te vinden zijn.

Het Drauradweg is in 2016 bekroond door de ADFC (Algemene Duitse Fiets Club) en behoort daarmee tot de beste internationaal bekende fietspaden.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Sillian

Eindpunt

Nikolsdorf

Bergketen

Villgratner groep

Lengte

50 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Hoogte

1.110 m630 m

Hoogtemeters bergopwaarts120 m
Hoogtemeters afdaling600 m

Conditie

Techniek

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Routebeschrijving

Het hele Drauradweg loopt van de bron van de Drau in het Toblacher Feld in Zuid-Tirol 366 kilometer langs de gelijknamige rivier door Oost-Tirol en Karinthië naar Marburg in Slovenië. Het Oost-Tiroler deel is 50 kilometer lang en loopt van de Italiaanse grens via Sillian en Thal-Assling naar Lienz en verder via Lavant en Nikolsdorf naar de Karinthische grens.

Etappe 1: Sillian - Lienz
Routelengte: 35 kilometer | moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Indrukwekkende landschappen inspireren tijdens de eerste kilometers door Osttirol. U start in Sillian, slechts een paar kilometer van de bron van de Drava en de Italiaanse grens. Het eerste hoogtepunt van de etappe voor gezinnen met kinderen wacht in Sillian: van mei tot oktober opent het Sillian Wichtelpark met een 30 meter hoge glijbaan, familieschommels, speeltoestellen en een minigolfbaan met 18 holes. Het Wichtelpark is gratis toegankelijk. De route gaat verder door het Pustertal richting Lienz, de hoofdstad van Osttirol. De route is omzoomd met pittoreske rustplaatsen, zoals in Abfaltersbach. Geniet van een rustieke Aigner Badl, een historisch Tiroler boerenbad dat sinds 1772 in gebruik is. Baden in larikshouten kuipen met deksels en een speciale spa-behandeling verlichten gewrichtspijn en bevordert wondgenezing. De Galitzenklamm-kloof in Leisach is tevens een aanrader. Deze werd al in de 19e eeuw ontsloten met (loop)bruggen. Vandaag kunt u een wateruitkijkpad, een waterspeeltuin, een bosklimpark, klimroutes voor kinderen en nog veel meer ontdekken. In Lienz heeft u uw bestemming bereikt en kunt flaneren langs de sfeervolle panden.


Etappe 2: Lienz - Nikolsdorf
Routelengte: 15 kilometer | moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Stroomafwaarts leidt de route langs de rechteroever van de Drava. Aan uw rechterhand ziet u de parochie- en bedevaartskerk St. Ulrich von Lavant. Tijdens archeologische opgravingen aan het einde van de 20e eeuw werden hier de overblijfselen gevonden van een vroegchristelijke kerk uit de 5e eeuw. Langs de golfbaan van de Dolomieten en langs enkele visvijvers brengt dit deel van de route u naar een ander cultureel hoogtepunt: de opgravingen van de Romeinse nederzetting Aguntum (ongeveer 3,5 kilometer vanaf het fietspad), een autonome stad onder keizer Claudius. Direct hierna u Osttirol en de Dolomieten. Bij de halte Nikolsdorf gaat u over op de rechteroever van de Drau en rijdt u door prachtige bossen naar de grens met Karinthië.

Meer informatie over de Drauradweg vindt u op www.drauradweg.com.

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Drauradweg (46.74093,12.3736)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.