Singletrail
Fernar Trail

Een van de moeilijkste trails in Tirol, alleen voor gevorderde freeriders: de Fernar Trail is de extreme speeltuin van de Bike Republic Sölden en zeer veeleisend. Vanaf de Tiefenbach-gletsjer op een hoogte van iets minder dan 2.800 meter is het een lastige rit over stenen en steenslag in hoogalpien terrein, hier en daar extreem steil, met scherpe bochten en blokkerige stukken. Er wordt veel gevraagd van de rijders, de route is geclassificeerd als S5! Het vertrekpunt is alleen op bepaalde dagen met een extra shuttle te bereiken.

Lars Lotze

"Ik was verrast hoe technisch veeleisend het parcours was toen ik het voor de eerste keer reed. Absoluut geweldig - hoog alpine landschap genieten met echt scherpe technische en deels ook blootgestelde delen. En legaal van boven tot onder - in deze vorm een uniek aanbod in Tirol, waarvan we beslist meer nodig hebben."

Lars Lotze, Mountainbike-Experte

Grote plattegrond openen

Startpunt

Tiefenbachgletscher

Eindpunt

Gaislach

Bergketen

Lengte

6 km

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

2.787 m1.964 m

Hoogtemeters bergopwaarts18 m
Hoogtemeters afdaling823 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

Dalstation van de Gaislachkogelbahn

Downloads

Routebeschrijving

Freeriders kunnen het startpunt bij Tiefenbachferner alleen bereiken met een geboekte shuttle vanaf het dalstation van de Gaislachkoglbahn. De Fernar Trail is 's ochtends en 's middags geopend, en is gereserveerd voor wandelaars tussen 10 en 15 uur. Wie zich aan de hoogalpiene route waagt, moet absoluut fit zijn, zeer ervaren en bekend met de noodzakelijke veiligheidsmaatregelen voor extreem moeilijk terrein. Er is geen catering onderweg en op sommige plaatsen geen ontvangst voor mobiele telefoons.

Vanaf het startpunt bij de Tiefenbachgletsjer is het recht toe recht aan: in open terrein slingert de route in scherpe bochten, soms extreem steil, over rotsachtig terrein langs het Petzner meer en boven de Petznerkar. Het parcours is zeer smal en wordt herhaaldelijk ingesnoerd door rotsblokken, wat volledige concentratie en een verfijnde techniek van de rijders vraagt. Als het te ruw wordt, kun je beter afstappen en duwen. Tussendoor worden twee beken doorkruisd, en tijdens korte pauzes is het de moeite waard om het prachtige berglandschap te bekijken.

Na ongeveer 2,5 kilometer is het moeilijkste deel voorbij, de route wordt iets rechter en kan in een redelijk tempo worden gereden. In het lagere gedeelte naar de Gaislach Alm is er zelfs een licht stroomgevoel, maar de route gaat verder over met stenen bezaaid terrein langs steile hellingen. Hoge concentratie is altijd vereist om veilig op het pad te blijven. Na een geslaagde aankomst kunnen offroad-profs zichzelf belonen met een smakelijke stop bij de Gaislach Alm of Gasthof Sonneck.

Tip: Wie de extreme tocht wil afsluiten met een ontspannende route, kan de Löple Trail (S2) vervolgen naar de Löple Alm. Gaislachtrail en Nene Trail (beide S3) leiden terug naar het dalstation van de Gaislachkoglbahn. 

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Fernar Trail (46.921182,10.94823)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.