Gurgltal rondrit

Deze eenvoudige, gezinsvriendelijke rondrit begint en eindigt bij de parochiekerk in Imst en maakt onderdeel uit van de geliefde lange afstand fietsroute ‘Via Claudia Augusta’. Het 12,5 km lange traject loopt deels over asfalt en deels over bospaden. Het hoogste punt van deze route ligt op 836 m.

  • De heilzame bron en Kneippanlage Frauenbrunnen is uiterst geschikt voor een verfrissende stop. De Kneippanlage is gebaseerd op de watertherapie van Sebastian Kneipp en heeft een gezond effect op het lichaam. 
  • Knappenwelt Gurgltal biedt met meerdere gebouwen en de tunnel aan de voet van de Tschirgants in Tarrenz een kijkje in het leven van de mijnwerkers. Het museum toont de leefomstandigheden in het Gurgltal rond het jaar 1700.
  • Mascotte Maxl begeleidt de kinderen op een mysterieuze reis door het kinderland en tijdens een bezoek aan de nabijgelegen dierentuin. Voor een hapje kunt u terecht bij Happis Hütte.

Grote plattegrond openen

Lengte

12,5 km

Reistijd

1 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Hoogte

836 m

Hoogtemeters bergopwaarts100 m
Hoogtemeters afdaling100 m

Downloads

Routebeschrijving

Na de tunnel fietst u door de velden bergafwaarts. U gaat over de Piger brug en blijft de weg volgen tot aan het Gurgltal fietspad. Vanaf hier fietst u tot aan Tarrenz (6,3 km) verder naar Strad (9,1 km) of tot Dollinger (12,5 km) en weer terug naar Imst.

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat