Wielertour
Hahntennjoch


De tussen Lech en het Inndal ingeklemde Hahntennjoch geldt onder de wielrenners als een van de bergpasklassiekers en is zelfs voor gepassioneerde klimmers een sportieve uitdaging. Met een lengte van 14,1 kilometer en gemiddeld 8% stijgingspercentage was deze beklimming in de Tour de France al een in de buitencategorie. De Ronde van Imst begint goed met deze legendarische klim over de Hahntennjoch (1.894 m) en voert via het Namloser Tal en de Fernpass terug naar het beginpunt. Zo’n 103 kilometer en 2.168 hoogtemeters worden in de veeleisende tour bedwongen. Wie het hoogste punt van de pas bereikt, kan zich verheugen op een magnifiek uitzicht over de Lechtaler Alpen en een afdaling door het idyllische Bschlaber Tal. Het contrast tussen het grijze en grauwe rotslandschap en de frisse groene bergalmen geeft dit traject een bijzonder tintje. Ook het Lechdal is een hoogtepunt, een van de laatste wilde rivierlandschappen van Europa te midden van de grandioze alpencoulissen.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Imst

Eindpunt

Imst

Bergketen

Lengte

103 km

Reistijd

5 uur 30 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

zwaar

Hoogte

1.895 m762 m

Hoogtemeters bergopwaarts2.168 m
Hoogtemeters afdaling2.168 m

Routebeschrijving


De circa 14 kilometer lange beklimming van de Hahntennjoch begint in Imst met een korte klim van 15%. Na het einde van het dorp aan de noordzijde volgen de eerste haarspeldbochten. Even wordt het dan wat vlakker. Boven het dorp leidt de weg kort door het bos, voordat de stijging in twee opeenvolgende haarspeldbochten weer toeneemt. In het Salvesental wordt je steeds opnieuw getracteerd op een prachtig uitzicht over het dal. Na ongeveer 7 kilometer volgt de steilste passage van de beklimming temidden van de indrukwekkende rotsen. Hier liogt het stijgingspercentage tussen de 14- en 15 procent. Op de volgende kilometer kun je even wat bijkomen om vervolgens de slotbeklimming in te zetten. De volgende 2,5 kilometer lijken eindeloos en pas in de laatste kilometer wordt het wat minder steil. 

Is deze eerste grote horde overwonnen, dan gaat de route omlaag in het Lechdal naar Stanzach. Bij deze afdaling is het vooral in het weekend goed opletten, omdat ook talrijke motorrijders deze mooie route verkennen. 

In Stanzach aangekomen houd je rechts aan en volgt de L21 in het Namloser Tal. De afwisselend licht stijgende en dalende weg gaat via Berwang naar Lermoos. Tweederde deel van de tocht zit er op, en een pauze is dan ook meer dan verdiend. Om vervolgens weer opgeladen via Biberwier de Fernpassstrasse B 179 te bereiken. De mooie omgeving maken 200 hoogtemeters naar de bergpas aangenaam, zo passeer je de Weissensee, de Mittersee en de Blindsee en de korte beklimming is al weer achter de rug.

Dan volgt een mooie afdaling langs de Schanzlsee, Samarangersee en Fernsteinsee naar Nassereith. Na het wegrestaurant vermijd je de tunnel van de Bundesstrasse en rijdt door het dorpscentrum. Op de laatste 15 kilometer is het ontspannen uitfietsen. Vanaf Nassereith rijd je via de Mieminger Bundesstrasse redelijk vlak terug naar het beginpunt in Imst. 

Het beste is om de tocht vroeg in de ochtend of op een doordeweekse dag te rijden. 

Tip: De inspanning is nog groter wanneer je de tocht in omgekeerde route rijdt. Stijgingspercentages tot 18% laten zelfs zeer getrainde wielrenners flink in het stof bijten.

Plaatsen langs de route


Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat