Wielertour Innsbruck - Wattens
Wielertour Innsbruck - Wattens

Wielertour
Innsbruck - Wattens

Met een hoogteverschil van rond de 550 hoogtemeters en een lengte van 52 kilometer is deze makkelijke wielrentour perfect voor beginners. Na de start in Innsbruck voert de route langs de Innradweg in de richting van Wattens, via Terfens en het mooie hoogplateau Gnadenwald weer terug naar de hoofdstad van de Alpen.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Innsbruck

Eindpunt

Innsbruck

Bergketen

Lengte

53 km

Reistijd

3 uur

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Hoogte

898 m542 m

Hoogtemeters bergopwaarts450 m
Hoogtemeters afdaling450 m

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Downloads

Routebeschrijving

Vanaf het beginpunt in het centrum van Innsbruck voert deze makkelijke tour langs het mooi aangelegde fietspad Innradweg naar Terfens. De volgende 20 kilometer fiets je langs de Inn licht bergafwaarts, heerlijk fietsen in een wat hogere trapfrequentie.

Via de Fritzener- en de Terfnerweg bereik je na zo'n vier kilometer het dorp Fritzens. In het centrum kies je de afslag naar de bergweg en volg deze bergopwaarts naar Schlögelsbach en dan verder langs het hoogplateau tot het dorp Gnadenwald met het bekende Gasthof Speckbacher Hof.

Na een goede maaltijd in het traditionele restaurant volgt een sportieve afdaling over de L225 naar Absam en verder naar Hall in Tirol. Steek dan de Inn over en rijd het laatste deel van de route over de Ampass terug naar Innsbruck. 

Tip: Bij het Gasthof Speckbacher Hof bestaat de mogelijkheid om de tour te vervolgen en over de tolweg naar Hinterhornalm te rijden. Op zo'n 6 kilometer worden nog een keer 620 hoogtemeters overwonnen. Het mooie uitzicht over Innsbruck is de beloning voor de inspannende klim.

Plaatsen langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.