Stift Stams, © Tirol Werbung
Stift Stams, © Tirol Werbung
Burcht Schrofenstein bij Zams, © Tirol Werbung
Burcht Schrofenstein bij Zams, © Tirol Werbung

Landeck – Telfs

Dit traject van de Innradweg voert door het romantische berglandschap tussen Landeck en Telfs. U fietst langs de ongerepte Sanna rivier en passeert een mysterieuze kloof. Ook het Stift Stams, het beroemdste klooster van Oostenrijk ligt op deze route.

  • Aan het begin van het traject heeft u een geweldig uitzicht op Schloss Landeck en de Sanna, een 8 km lange zijrivier van de Inn.
  • Enkele kilometers verder kunt u de mysterieuze ‘Zammer Lochputz’ kloof van dichtbij bekijken. Talloze voetpaden en tunnelsystemen nabij Tirols oudste waterkrachtstation, voeren naar het ravijn van de Lötzklamm. U vervolgt uw weg stroomafwaarts naar de districtshoofdstad Imst, waar u keuze heeft uit een uitgebreid aanbod van culturele bezienswaardigheden, cafés en shopping mogelijkheden.
  • De volgende stop is het bekendste klooster van het land: het barokke cisterciënzer klooster Stift Stams. Deze kerk heeft een prachtig ijzeren hekwerk versierd met rozen. Ook de vorstelijke crypte, de Bernardisaal hal en de kapel van het heilige bloed zijn een bezoek meer dan waard. Aansluitend kunt u een verfrissend drankje drinken in de nabijgelegen orangerie en huisgemaakte lekkernijen kopen in de winkel van het klooster.
  • Het eindpunt van deze aangename route met lichte trajecten bergop- en afwaarts is Telfs, de derde grootste stad van Tirol.

Grote plattegrond openen

Lengte

52,5 km

Reistijd

3 uur 45 min

Duur

1 dag(en)

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

Eenvoudig

Hoogte

817 m

Hoogtemeters afdaling183 m

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.