Singletrail
Leiterberg Trail


Hoog boven Leite, een van de oudste buurtschappen van Sölden, ligt de Leiterberg Trail. Waar het eerste deel van de route flowy en relatief makkelijk is, en een aantal fraaie panoramische uitzichten biedt, is het tweede deel onder de Leiterberg Almhut een uitdaging die veel techniek vraagt. De 4,5 km lange singletrack daalt 550m en maakt deel uit van de Bike Republic Sölden. De route (moeilijkheidsgraad S2) is rijk aan wortelpassages en rotsen. Het laatste deel met de scherpe, nauwe bochten is dan ook voor ervaren rijders een behoorlijke uitdaging. Beginners genieten boven op de alm van hun flow-ervaring en nemen de weg om het moeilijke traject vermijden.

Lisi Hager, © Erwin Haiden

‘Een zeer gevarieerd pad door almweiden, bossen en over rotsen. Dankzij de lengte, biedt de trail veel verandering tussen in- en ontspannende passages’

Lisi Hager, wielerjournalist, voormalig XC / marathonrijder

 

Grote plattegrond openen

Startpunt

Hochsölden

Eindpunt

Ortsteil Leite

Bergketen

Lengte

4,5 km

Reistijd

0 uur 30 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

Singletrail gemiddeld

Hoogte

2.020 m1.500 m

Hoogtemeters afdaling550 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

Dalstation Bergbahn Gigijoch

Downloads

© Tirol Werbung/Peter Neusser
© Tirol Werbung/Peter Neusser
© Tirol Werbung/Peter Neusser
© Tirol Werbung/Peter Neusser
© Tirol Werbung/Peter Neusser
© Tirol Werbung/Peter Neusser

Routebeschrijving


De Giggijochbahn brengt rijders en fietsen naar een hoogte van 2.284 m. Vanaf de top van de lift, dalen de rijders af naar Hochsölden. Net onder het dorp, direct na een eerste scherpe bocht rechts, start de Leiterberg Trail. Het traject dat zowel door wandelaars en rijders wordt gebruikt, is niet bijzonder stijl maar biedt absoluut veel flow. De fun begint al direct vanaf de start. Bordjes leiden de rijders over de Haimbach beek naar de Leiterberg Almhut. Een goede plek om even te stoppen en iets te eten of te drinken.

Het volgende deel gaat via de Edelweishut over het bospad om terug te keren op de Leiterberg Trail, die het bos in gaat, waar het terrein een stuk technischer wordt. Wortels, rotsen, treden en scherpe bochten zijn de uitdagingen die alle aandacht vragen. Ervaren rijders hebben hier volop de gelegenheid hun techniek te testen. Doordat de trail regelmatig de weg kruist, kunnen beginners moeilijke passages makkelijk vermijden.

Het laatste stuk naar Lochlehn en Leite is weer makkelijk en flowy. Voordat je terug bent in het centrum van Sölden, wachten nog wel een paar korte beklimmingen.

De singletrail kan met de Hochsölden Panorama-Trail worden gecombineerd tot een uitdagende tocht. 

Fietsverhuur


Mountainbike school


Plaats langs de route


Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken


Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.

Live Chat
Live Chat