Singletrail
Peter-Sagan-Trail

Veel flow, veel airtime en een onvergetelijk panoramische kenmerken de Peter Sagan Trail in het Bikepark Lienz. Het pad slingert over 4,8 kilometer en 500 meter hoogtemeterdiepte op de Schlossberg van de Sternalm naar de Moosalm. 55 steile bochten, 18 rollers, talrijke dubbels, step-ups en een enorm panorama zorgen voor veel afwisseling en doen het hart van elke motorrijder sneller kloppen. Door de gematigde hellingsgraad van het terrein is de route, die overal S2 is, geschikt voor zowel ervaren mountainbikers als beginners. In combinatie met de Alban Lakata Trail is het resultaat een sublieme afdaling van 7 kilometer die zelfs bij ervaren bikers de onderarmen doet branden.

"De 'Peter Sagan Trail' kan zowel comfortabel als vol gas worden gereden, met behoorlijke jumps, sidehits en mogelijkheden voor gaps en tricks. De trailbouwers zijn creatief geweest, wat de trail super gevarieerd maakt."

Peter Kaiser, Dirtjumper, Fotograf und Videoproduzent 

Grote plattegrond openen

Startpunt

Sternalm

Eindpunt

Moosalm

Bergketen

Villgratner groep

Lengte

4,9 km

Reistijd

0 uur 30 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

Singletrail gemiddeld

Hoogte

1.498 m1.001 m

Hoogtemeters bergopwaarts92 m
Hoogtemeters afdaling560 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

Parkeerplaats van het Schlossbergbahn dalstation 

Downloads

Routebeschrijving

De Peter Sagan Trail begint bij de Sternalm, net onder het bergstation van de Schlossalm-kabelbaan. De ingang is goed gemarkeerd en moeilijk te missen. Het pad loopt geleidelijk door het bos over talrijke rollers en kleine tafels in grote bochten en door mooie bermen.

Na het oversteken van de bosweg volgen de bermen elkaar op. Maar al snel versnelt het pad weer en nodigt het uit tot spelenderwijs rijden. Even later verlaat u het pad het bos en leidt het over de skipiste in ruime bochten naar het dal.

Er volgt nog een kort stuk bos met smalle bochten voordat het pad overgaat in een lange, snelle traverse. Hier moet u gas geven en de tijd nemen voor de kleine tafels en sprongen. Als je voldoende snelheid hebt, zal u hier volop airtime beleven, voordat de route kort daarna overgaat in een gravelweg.

Onmiddellijk vertakt het pad zich weer links van de bosweg en nodigt uit tot een mooie opstap. Het pad gaat verder tot u de bosweg weer oversteekt. Deze keer gaat u weer naar rechts het pad op en rolt u speels door het bos tot de route u bij een houten hek wijst naar de bosweg. U passeert het stuwmeer van Taxermoos en even later bereikt u de Moosalm, waar de route eindigt en overgaat in de Alban Lakata Trail.

Tip:
Voor pro bikers wordt de zwarte variant "Welcome to the Jungle" aanbevolen. De route kruist steeds weer de Peter Sagan Trail, zodat u naar behoefte tussen beide paden kunt wisselen.

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Peter-Sagan-Trail (46.81737,12.72767)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.