Wielrenroute: Merenronde naar Beieren
Wielrenroute: Merenronde naar Beieren

Wielerroute
Merenroute naar Beieren

Het Tiroler Unterland heeft talrijke aantrekkelijke mogelijkheden voor wielrenners in het grensgebied met Beieren. Een van de afwisselende en populaire routes is de middelzware 5-merenronde vanaf Wiesing. De 150.5 kilometer lange route telt 1572 evenwichtig verdeelde hoogtemeters en voert langs de Thiersee, Schliersee, Spitzingsee, Tegernsee en Achensee. Vanwege de gematigde beklimmingen is de route perfect voor het begin van het seizoen in het voorjaar. Alleen de klim naar de Spitzingsee is was steiler en biedt een goede mogelijkheid om de conditie te toetsen. Het autovrije traject van de Spitzingsee naar Rottach-Egern en het fietspad aan de Achensee behoren tot de hoogtepunten van de ronde.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Wiesing

Eindpunt

Wiesing

Bergketen

Lengte

151 km

Reistijd

6 uur 45 min

Kenmerken

  • Rondritten
  • Rolstoeltoegankelijk
  • E-bike oplaadstation

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

1.127 m484 m

Hoogtemeters bergopwaarts1.572 m
Hoogtemeters afdaling1.558 m

Downloads

Routebeschrijving

De ronde begint in Wiesling in het Tiroler Unterland, vlakbij het verkeersknooppunt Achensee. Van hieruit gaat het via Kramsach, de Reintaler See, Angerberg en Maria Stein over rustige landwegen naar Kufstein. Het verloop van de route in het Inntal is redelijk vlak, de eerste 40 kilometer zijn dan ook fijn om te starten.

De route loopt onder de Inntal-Autobahn door en gaat na de vestingsstad in westelijke richting naar Morsbach. Langs de Pfrillsee en de Langsee om dan snel de Marblinger Höhe te bereiken. De eerste steile beklimming is daarmee achter de rug en de korte afdaling naar Thiersee geeft de spieren even wat rust. 

De lange maar gelijkmatige beklimming via Landl naar de grens bij de Ursprungpas zet de benen nogmaals aan het werk. Daarna doorkruist de weg het harmonische Alpenvoorland van Bayrischzell tot Siedlung Hammer en verder richting Schliersee.

Vlak voor Neuhaus verlaat de route de Duitse Alpenstrasse B307 en buigt links naar Spitzingsee af. De volgende beklimming is steil, maar met 350 hoogtemeters is het meestal goed te doen. Boven aangekomen word je beloond met een mooie afdaling naar Valepp en verder naar Monialm. Dit is een van de mooiste trajecten van de tour, want de weg is gesloten voor autoverkeer. Alleen lijnbussen mogen hier rijden. Een droom voor de wielrenners. 

Van de Monialm is het niet meer ver naar Rottach-Egern. De Weißach wordt overgestoken in westelijke richting en de route gaat in een matige, aangename klim via Wildbad Kreuth naar de Achenpass. Een korte, maar snelle daling voert dan naar het Achenwald. Bij het begin van het dorp Achenkirch verlaat de route de hoofdweg en gaat verder op het Achenseefietspad. Ontspannen fiets je langs het meer naar Rofangarten en verder naar Eben aan de Achensee, terwijl nog een paar hoogtemeters overbrugd moeten worden. De tour eindigt met een mooie afdaling terug naar het startpunt in Wiesing.

Tip: Een mooie variant op de beschreven route voert van Kufstein verder naar Oberaudorf en via de Tatzelwurm en Sudelfeld naar Bayrischzell.

 

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken
Aantal reizigers
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.