Amberger Hütte, © Ötztal Tourismus
Amberger Hütte, © Ötztal Tourismus

MTB-toer
Sulztal - Amberger Hütte

Over glad asfalt en een goede onverharde weg gaat deze tour bijna 1.000 meter omhoog. De 24,7 kilometer lange route van Längenfeld in het Ötztal naar de Amberger Hut is ideaal voor een e-biketocht. Het idyllische en bijzondere Sulztal op de Breiten Grießkogel biedt indrukwekkende uitzichten op de toppen van de Stubaier Alpen. Bij de Amberger Hütte kan de batterij worden opgeladen bij het oplaadstation terwijl u geniet van heerlijke Tiroler specialiteiten.

Grote plattegrond openen

Startpunt

Aqua Dome in Längenfeld

Eindbestemming

Amberger Hütte

Eindpunt

Aqua Dome in Längenfeld

Bergketen

Lengte

24,7 km

Kenmerken

 • Rondritten
 • Rolstoeltoegankelijk
 • E-bike oplaadstation
  • Amberger Hütte
  • E-bike laadstation bij de Ötztaler Ache, Unterlängenfeld 81

Moeilijkheidsgraad

gemiddeld

Hoogte

2.134 m1.171 m

Hoogtemeters bergopwaarts998 m
Hoogtemeters afdaling998 m

Conditie

Techniek

Beste jaargetijde

jan
feb
mrt
apr
Mei
jun

jul
aug
sep
okt
nov
dec

* Dit zijn richtlijnen en aanbevelingen. Houd altijd rekening met de eigen persoonlijke vaardigheden en de actuele weersomstandigheden. Aan de weergave van de gegevens kan geen aansprakelijkheid worden ontleend.

Parkeren

 • Parkeerplaats Unterlängenfeld
 • Parkeerplaat Gries in Oberlängenfeld 72

Rustmogelijkheden

 • Diverse herbergen in Gries
 • Sulztalalm
 • Amberger Hütte
 • Brandalm in Oberlängenfeld, ca. 1 km omrijden
 • Diverse herbergen in Längenfeld

Downloads

Routebeschrijving

Route 694 begint bij de thermen Aqua Dome in Längenfeld en voert naar het oosten op de Albin-Egger-Lienz-Fischbach promenade. Steek na een paar meter de beek over en rijd in noordelijke richting over de Ötztalstraße. Neem op de rotonde de eerste afslag rechts naar Grieser Straße en vervolgens gaat het door diverse de bochten steil omhoog. De weg leidt in 5,4 kilometer naar het Sulztal via de Grantbichl, langs de Unterlehner Fischbachalm, naar de bedevaartplaats Gries. Rijd door het dorp, steek na de parkeerplaats aan het einde van het dorp de kleine Winnebach over en fiets ongeveer 1,2 kilometer door het Sulztal. Op bijna 1.680 meter hoogte leidt een brug naar de andere kant van Fischbach. Volg na de brug het bospad rechtdoor, fiets een paar meter omhoog, neem de haarspeldbocht en ga bij de volgende kruising niet naar de Nisslalm, maar vervolg de tocht via route 694 in het Sulztal richting de Amberger Alm. Na 2 kilometer doemt de Sulztalalm al voor je neus op. Dan zijn er nog 2,3 kilometer en 240 hoogtemeters te gaan tot aan de Amberger Hütte, gelegen op 2.134 meter hoogte. Kort hiervoor passeert de route de onbeheerde achterste Sulztalalm. Om terug te keren naar Längenfeld vanaf de Amberger Hütte neem je dezelfde route en rijd je vanaf het kruispunt naar de Nisslalm aan de linkerkant van de Fischbach. Vervolgens voert de route langs de Tiroler hut tegenover Gries en daarna het dal uit door het Nederwald. Kort voor Längenfeld worden de Alzenrinne en de Söhrinne gekruist voordat het pad uiteindelijk via Brand, onder de Brandalm, door haarspeldbochten terug het dal van Längenfeld leidt.

Plaats langs de route

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Sulztal - Amberger Hütte (47.07112,10.96468)

powered by Rome2Rio

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.