Außervillgraten

Bergbeklimmersdorp aan de Thurntaler: Ausservillgraten is een originele plek in het Villgratental, een klein zijdal van het Hochpustertal.

Ausservillgraten in Oost-Tirol was tot de jaren zestig een afgelegen, nauwelijks ontwikkeld dorp. Ook vandaag de dag is de 760 inwoners tellende gemeenschap met enkele eeuwenoude boerderijen een originele plek en gespaard van de grote toeristenstromen. Ausservillgraten, dat op 1.286 meter hoogte ligt, is echter uitgegroeid tot een populair bergdorp. Door de ligging in het Villgratental, een klein zijdal van het Hochpustertal, is het het ideale vertrekpunt voor lange tochten naar het Defereggen-gebied of de Zuid-Tiroolse Dolomieten. Met de 2.404 meter hoge Thurntaler ligt een charmant wandelgebied direct voor de deur. In de winter maken skiërs hier hun bochten in het skicentrum Sillian-Hochpustertal. Een van de bergbanen heeft zijn dalstation op de helling boven het stadscentrum. Wie de voorkeur geeft aan off-piste skitochten of langlaufen vindt in de omgeving volop mogelijkheden. Bijzonder is de Wurzermühle uit 1882 in Winkeltal. Het had drie maalschijven: voor meel, gerst en veevoer.

Ausservillgraten in Oost-Tirol was tot de jaren zestig een afgelegen, nauwelijks ontwikkeld dorp. Ook vandaag de dag is de 760 inwoners tellende…

toon meertoon minder

Populaire accommodatie in Außervillgraten


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Außervillgraten

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Europlatz 1, Lienz, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.