Kitzbühel

Toni Sailer? Hansi Hinterseer? Alfons Walde? Wie de meest typische van alle inwoners van Kitzbühel is, is waarschijnlijk in het oog van de toeschouwer. Wat zeker is, is dat de gemzenstad een van de bekendste wintersportplaatsen in de Alpen is.

Wie is de meest typische persoon van alle Kitzbühelers? Toni Sailer, de Black Lightning, de skilegende die een filmster werd? Geen slechte tip. Hansi Hinterseer, die overstapte van slalomster naar hitster en die op 60-jarige leeftijd nog steeds bearish is, altijd in een goed humeur en onverwoestbaar als een jonge bergjongen? Best mogelijk.

En toch: De meest typische persoon van alle Kitzbühelers is of was waarschijnlijk Alfons Walde, de schilder (1891-1958). Met artistieke middelen liet hij de opkomst van de stad Kitzbühel tot een wereldberoemd wintersportcentrum zien en droeg tegelijkertijd bij aan deze reputatie. De elitaire kunstwereld ergerde zich decennialang aan het feit dat hij zelf zijn talrijke wintersportmotieven en landschappen massaal via ansichtkaarten en posterprenten verspreidde. Inmiddels heerst echter de opvatting dat het werk van Walde, ook los van het toeristische aanbod, van hoge kwaliteit is.

Kitzbühel is en biedt alles wat Walde schilderde: "Modieuze wintergasten" (1927) in prachtige bontjassen, de pure overweldigende schoonheid van vers besneeuwde berglandschappen, de razende snelheid van wintersporters. En trouwens: Alfons Walde ontwierp ook de Kitzbühelgams, het beroemde logo van de stad.

Wie is de meest typische persoon van alle Kitzbühelers? Toni Sailer, de Black Lightning, de skilegende die een filmster werd? Geen slechte tip…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Kitzbühel
Alle activiteiten+
© Kitzbühel Tourismus
© Michael Werlberger
© Kitzbühel Tourismus
© Tirol Werbung/Andrew Phleps
© Kitzbühel Tourismus
© Michael Werlberger

Populaire accommodatie in Kitzbühel


Alle hotels in Kitzbühel

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Kitzbühel

Aankomst Kitzbühel

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Hahnenkammstraße 4, Kitzbühel, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.