Obertilliach

Bergbeklimmersdorp, biatlonbolwerk, James Bond-locatie: Omgeven door de toppen van de Lienzer Dolomieten en de Karnische Alpen, geniet het idyllische Obertilliach van een zonovergoten bestaan in het Oost-Tiroolse Lesachtal.

Het dorp van 690 inwoners presenteert zich aan haar bezoekers als mooi en in de zomer met huizen versierd met bloemen. In de smalle straatjes kun je je vergapen aan de eeuwenoude, monumentale boerderijen, daarom wordt Obertilliach ook wel het "houten dorp" genoemd. Het past dus wel dat de enige overgebleven nachtwaker in Oostenrijk hier regelmatig zijn rondjes maakt. Obertilliach, gelegen op 1450 meter boven de zeespiegel, staat bekend als een bergsportdorp. Vanaf hier beginnen klimmers naar de noordwand van de Porze en wandelaars naar de Gailtaler of Karnische Höhenweg, die een fantastisch uitzicht op de rotskastelen van de Dolomieten bieden. In de winter is de grootste attractie het biatlonstadion, waar regelmatig wedstrijden worden gehouden. Vooral langlaufers komen op de Dolomitenlauf af. En alpine skiërs vinden het gezinsvriendelijke skigebied Golzentipp midden in het dorp.

Het dorp van 690 inwoners presenteert zich aan haar bezoekers als mooi en in de zomer met huizen versierd met bloemen. In de smalle straatjes kun je…

toon meertoon minder

Populaire accommodatie in Obertilliach


Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst Obertilliach

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Dorf 4, Obertilliach, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.