St. Sigmund im Sellrain

Het dromerige bergdorp St. Sigmund im Sellrain ligt op 1.513 meter hoogte, waar je alleen alpenweiden elders vindt en de boomgrens niet ver weg is.

De landelijke gemeente telt slechts 170 inwoners, het hoogste in het Sellraintal, dat van het Inntal aftakt in de Stubaier Alpen. Het gebied strekt zich uit tot het dorp Praxmar, dat populair is bij wandelaars en skitourers in de bovenste Lüsenstal-vallei, aan het einde waarvan de 3.298 meter hoge Lüsener Fernerkogel torent. Hoewel nog steeds een geheime tip voor toeristen, biedt St. Sigmund vele aantrekkelijke wandel-, skitochten en klimmogelijkheden, waarvan sommige ook geschikt zijn voor gezinnen. Bijzonder noemenswaardig zijn de gletsjer-leerroute in Lüsens, de skitour-leerroute naar de Lampsenspitze en de natuurbelevenisroute in Praxmar. De beklimmingen naar de Sonnberg en de Gleirschalm zijn prachtig. Lange afstanden met het beste uitzicht op de bergen kunnen worden afgelegd op de hooggelegen loipes en op de 2000 meter hoge hoogtewandelroute Sellraintal. In de winter hoeven alpineskiërs maar een paar minuten te rijden naar het populaire skigebied Kühtai.

De landelijke gemeente telt slechts 170 inwoners, het hoogste in het Sellraintal, dat van het Inntal aftakt in de Stubaier Alpen. Het gebied strekt…

toon meertoon minder

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers
Aankomst St. Sigmund im Sellrain

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: St. Sigmund im Sellrain, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.