Vals

Afgelegen en een beetje geïsoleerd, strekt het Valsertal zich uit tussen het Wipptal in het westen en de machtige Tux-hoofdkam in het oosten.

De gemeente Vals, die ook een deel van het dorp St. Jodok am Brenner omvat, heeft ongeveer 540 inwoners en bereikt een hoogte van ongeveer 3.000 meter op de grens met Zuid-Tirol. In het Valsertal werd vroeger marmer gewonnen en onder meer gebruikt voor de vloeren van de Hofburg en de kathedraal in Innsbruck. Tegenwoordig is Vals een bergdorp waarvan de traditionele boerderijen de indruk wekken dat de tijd hier heeft stilgestaan. Bergbeklimmers houden vooral van de route naar de Geraer Hütte op 2.324 meter boven zeeniveau, die wordt omringd door het hoge ommuurde bassin aan het einde van het dal. Naast de 3.476 meter hoge Olperer rijzen er naast de hut ook een aantal drieduizenders op - een festival voor klimmers! De Geraer Hütte ligt ook aan de Peter-Habeler-Weg, die in zes etappes door de Zillertaler Alpen leidt. Vals is rustig in de winter: met tal van mogelijkheden voor skitochten, begeleide sneeuwschoenwandelingen en twee rodelbanen.

De gemeente Vals, die ook een deel van het dorp St. Jodok am Brenner omvat, heeft ongeveer 540 inwoners en bereikt een hoogte van ongeveer 3.000 meter…

toon meertoon minder
Aankomst Vals

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Vals, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.