Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Rebekka Ruetz stelt Tirol op de catwalk van der Berlin Fashion Week voor

25.01.2016 in Andere

Wat hebben de top van de Patteriol aan de Arlberg, houten dakspanen van een berghut op de bergketen Innsbrucker Nordkette, een ondergesneeuwd bos in de buurt van Igls en een winterlandschap met hooibergen met elkaar gemeen? Ze waren vorige week allemaal de grote sterren bij de runway show van Rebekka Ruetz. Met veel liefde voor details en met uiterst verfijnde technieken heeft Rebekka deze vier motieven tot  bijzondere stoffen verwerkt en door middel van extravagante modellen met naald en draad perfect in scène gezet.

Het goede is zo dichtbij

“Soms moet je gewoon weggaan, om te ontdekken waar je thuis bent“, schrijft Rebekka in het look book van haar nieuwe collectie. Na haar modeopleiding en reizen naar verre landen, ver weg van haar geboorteland, voelde ze diens aantrekkingskracht pas goed en keerde in 2010 weer terug naar haar wortelen, terug naar Tirol, om aldaar de grondsteen voor een internationale doorbraak te leggen. Sindsdien verloopt haar carrière net zo steil als zo’n menige weg naar de top van een Tiroolse berg. Sinds 2011 presenteert ze haar collectie regelmatig op de Berlin Fashion Week. Inspiratie en kracht voor haar werken vindt de ontwerpster echter niet in de grote steden van de wereld, maar veeleer in de afgelegen streken van de Tiroolse bergen. “Metropolen zijn weliswaar spannend, maar ik kan daar niet creatief zijn”, aldus Rebekka. Daarom werkt ze tegenwoordig in haar eigen atelier aan de stadrand van Innsbruck, in een rustige straat in een industriegebied. En om nieuwe inspiratie op te doen beklimt ze ook graag af en toe een berg of wandelt ze door ondergesneeuwde weides.

De collectie “So close, so far“ van Rebekka Ruetz is vanaf augustus 2016 online alsmede in geselecteerde stores, daaronder de Tirol Shop in Innsbruck, verkrijgbaar.

Tirol isch lei oans, isch a Landl a kloans. Isch a schians, isch a feins, und des Landl isch meins. Moet ik nog meer zeggen?

Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.