Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

5 Leuke uitstapjes met kinderen in Tirol

Bijgewerkt op 27.03.2018 in Attracties

Het Kugelwald is een speelparadijs voor kinderen – Copywright F. Fenneman-KochHet Kugelwald is een speelparadijs voor kinderen – Copywright F. Fenneman-Koch

Fieke, blogger van KidsErOpUit, was onlangs met haar gezin op kampeervakantie in Tirol. Hieronder geeft zij vijf leuke tips voor uitjes met kinderen. 

We hadden een week de tijd in Tirol en wilde graag verschillende dingen doen in de buurt van onze camping in Volders, nabij Innsbruck. Via de Tirol app konden we heel makkelijk zien welke uitstapjes bij ons in de buurt waren. Dankzij een korte uitleg met foto’s, openingstijden en adresgegevens zorgde de app ervoor dat wij – al voor wij daadwerkelijk begonnen aan onze kampeervakantie in Tirol – een keuze uit vakantie activiteiten konden maken. Deze vijf bezienswaardigheden en uitstapjes liggen allemaal binnen 15 km afstand van onze camping ik Innsbruck. Ideaal dus voor families en jonge gezinnen.

Alpenzoo Innsbruck
Vanaf de camping ben je zo in Innsbruck waar je de Hungerburgbahn naar de Alpenzoo kunt nemen. Het ritje met deze gondeltrein is al een ervaring op zich. De Alpenzoo telt zo’n 100 dieren die in het Alpen gebied voorkomen. Beren, geiten, slangen, vissen, vogels… Alles komt voorbij. Daarnaast heb je een prachtig uitzicht over Innsbruck en is er natuurlijk een leuke speeltuin om even lekker te spelen.

Nordkettenbahn in Insbruck
In het noorden van Innsbruck kan je met de Nordkettenbahn de berg op. Vanuit Innsbruck kan je met de gondel ruim 1900 meter omhoog. Vanaf het bergstation heb je een prachtig uitzicht op Innsbruck en natuurlijk op alle bergen in de omgeving. De korte panorama wandeling is ideaal om te doen met kinderen. Bovenaan kan je ook nog een lift pakken die je naar 2250 meter hoogte brengt.

Panaromawandeling Nordkettenbahn Innsbruck – Copywright F. Fenneman-KochPanaromawandeling Nordkettenbahn Innsbruck – Copywright F. Fenneman-Koch

Silberbergwerk Schwaz
In Schwaz kan je een oude zilvermijn in die rond het jaar 1500 de grootste in de wereld was en de metropool van de zilvermijnbouw. Nadat iedereen is voorzien van een helm en jas ga je met een klein treintje de mijn in. Dit ritje alleen al is indrukwekkend en de kinderen vinden het geweldig. Daarna loop je door diverse mijngangen en krijg je uitleg over hoe er vroeger gewerkt werd. Uitleg en filmbeelden zorgen voor de nodige toelichting.

In de zilvermijnen – Copywright F. Fenneman-KochIn de zilvermijnen – Copywright F. Fenneman-Koch

Wolfsklamm kloof
In Stans vind je één van de mooiste kloven van Oostenrijk, de Wolfsklamm kloof. Een prachtige wandeling over kleine paadjes, trapjes en bruggetjes door de kloof. Flink klimmen is het soms wel. Maar het uitzicht op het water wat door de kloof stroomt en valt, is echt prachtig. Door de afwisseling vonden de kinderen het geweldig. Aan het eind volgt nog een flinke klim naar het klooster, maar daar aangekomen smaakt het ijsje nog lekkerder.

Mooi uitzicht op de Wolfsklamm kloof – Copywright F. Fenneman-KochMooi uitzicht op de Wolfsklamm kloof – Copywright F. Fenneman-Koch

Kugelwald op de Glungezer
In Tulfes pak je de Glungezerbahn stoeltjeslift naar boven. Boven aangekomen tref je in het bos een soort grote ‘knikkerbaan’. Een houten knikkerbaan wel te verstaan. Kinderen kunnen hier met grote houten kogels diverse trajecten afleggen. De kogels moeten omhoog geduwd en getrokken worden waarbij je verschillende hindernissen (bochten, kruisingen, sprongen) trotseert. Tussendoor kunnen kinderen ook hun eigen baan bouwen met materialen die in het bos klaarliggen. Als je nog tijd over hebt, kan je nog verder omhoog met de volgende stoeltjeslift. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over Tirol.

Het Kugelwald is een speelparadijs voor kinderen – Copywright F. Fenneman-KochHet Kugelwald is een speelparadijs voor kinderen – Copywright F. Fenneman-Koch

Na een week lang relaxen op de camping – waar kinderen onbezorgd en onvermoeibaar in de weer zijn met leeftijdgenootjes – en de omgeving verkennen, stappen wij met een voldaan gevoel in de auto terug naar Nederland. De conclusie luidt: kinderen zijn gek op kamperen in Tirol. Wat zijn jullie tips voor een gezinsvakantie (op de camping) in Tirol?

Snowboarden op strak geprepareerde pistes, e-biken door de bergen, een uitdagende wandeling maken op een ‘dreitausender’ (zoals ze dat in Tirol zo mooi zeggen) of genieten van een bord Kaiserschmarren… Tirol heeft mijn hart gestolen! Met zeer uiteenlopende interesses, van culturele en sportieve activiteiten tot gastronomie, ben ik een allround Tirol ambassadeur voor alle seizoenen.

Laatste artikel van Esther van der Linde
Bijgewerkt op 24.04.2022 in Cultuur
Tirools voor beginners
7 min. leestijd
glungezer helemaal bovenin klein
Bijgewerkt op 04.05.2018 in Andere
Voor het eerst kamperen met kinderen in Tirol
4 min. leestijd
Oefening baart kunst
Bijgewerkt op 03.11.2015 in Andere
IJsklimmen in het Pitztal
3 min. leestijd
Alle artikelen van Esther van der Linde
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.