Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Bijgewerkt op 12.03.2021 in Attracties

MountainYogaFestivalStAnton2, © Tourismusverband St. Anton am Arlberg, Patrick Säly ©

"Virabhadrasana" en "Adho Mukha Svanasana" zijn de trends van deze zomer. Ook in het hart van de Alpen, waar alle takken van bergsport als het ware onderdeel van het DNA van de inheemse bevolking zijn, vreest men de Krijger II allang niet meer en weet dat de Neerwaartse Hond geen dier is dat zijn kop laat hangen...

Ik pak mijn koffer een neem mee… mijn yogamat! Dat je voor een vakantie in Tirol zwemkleding en wandelschoenen nodig hebt, is algemeen bekend. Maar dat je je yogamat in je koffer moet doen, misschien minder. Op 21 juni was het Wereld Yoga Dag en die heeft ook in Tirol veel respons gevonden. Immers heeft zich in Tirol in de afgelopen jaren een actieve yoga scene met top locations, retreats en evenementen ontwikkeld. En in deze tot nu toe nogal kwakkelige zomer is een yogamat waarschijnlijk een stuk betrouwbaarder dan zwemkleding ;-)

We hebben voor jullie een overzicht van de mooiste yoga spots en evenementen in Tirol gemaakt – adembenemende natuur inbegrepen!

 

1) Sivananda Yoga Centrum in Reith bei Kitzbühel

Kitzbühel staat bekend om high society en de meest spectaculaire skiwedstrijd ter wereld. Dat hier ook een van de meest gerenommeerde yoga-centra van Oostenrijk gevestigd is, is minder bekend. Het Sivananda Yoga Seminarhaus beschikt over een veelzijdig aanbod – van yoga wandelingen en meerdaagse workshops en evenementen tot opleidingen van meerdere weken tot yoga leraar. En de adembenemende bergwereld van de Kitzbüheler Alpen versterkt het positieve effect van de asana’s gegarandeerd op veelvoudige wijze!

© Sivananda Yoga Seminarhaus ©

© Sivananda Yoga Seminarhaus ©

2) AlpenRetreat

In het AlpenRetreat aan de Fernpass-See kun je het genot van een vakantie in Tirol en de positieve effecten van yoga en meditatie perfect met elkaar verbinden. Ashtanga-Vinyasa, Yin Yoga of Pranayama, maar ook tantra en meditatie – in het Alpenretreat geven eersteklas internationale leraren les temidden van de inspirerende natuur – ommmm!

© AlpenRetreat, © AlpenRetreat© AlpenRetreat ©

© AlpenRetreat ©

3) aufatmen

Een pension in Leutasch, zoals je er in Tirol menige zou kunnen vinden. Als de eigenaars ze tenminste in een heel bijzondere plek zouden veranderen. En dat hebben Maria en Wolfgang Pfeiffer gedaan. Ze hebben er lang over nagedacht, wat ze met hun pension wilden doen. Het resultaat is een refugium waar Tiroolse gastvriendelijkheid, geborgenheid en bezonnenheid een ontspannende symbiose vormen. Om dit te ervaren, kun je het beste aan één van de yoga workshops of retreats deelnemen, die in het pension aufatmen aangeboden worden. De eigenaar is zelf overigens gekwalificeerd yoga leraar.

© aufatmen, Pfeiffer, © aufatmen, Pfeiffer© aufatmen, Pfeiffer ©

© aufatmen, Pfeiffer ©

4) Ayurveda Resort Sonnhof

Het beoefenen van yoga heeft een positief effect op lichaam en geest. Als je dit ook nog eens met ayurvedische kost combineert, word je misschien zelf nog een goeroe… Nee, onzin natuurlijk, maar de Sonnhof is het Ayurveda centrum in Tirol. Het programma wordt nog aangevuld door individuele yoga sessies en speciale yoga workshops en -weken.

© Ayurveda-Resort Sonnhof ©

© Ayurveda-Resort Sonnhof, © Ayurveda-Resort Sonnhof© Ayurveda-Resort Sonnhof ©

 

5) Mountain-Yoga Festival St. Anton am Arlberg

De naam zegt alles: tijdens het eerste Mountain-Yoga-Festival aan de Arlberg wordt van 30.08. – 01.09 2018 de yogamat in de hoogalpiene Tiroolse bergwereld uitgerold. Op het dagprogramma staat niet alleen Jivamukti-, Spirit- en Yin-Yoga, maar vooral ook berg- en zintuigwandelingen en romantiek aan het kampvuur.

© Tourismusverband St. Anton am Arlberg, Patrick Säly ©

© Tourismusverband St. Anton am Arlberg, Patrick Säly

© Tourismusverband St. Anton am Arlberg, Patrick Säly ©

6) Yoga-Summit Innsbruck

Yogini’s en yogi’s, zet de tijd van 3 augustt/m 8 august alvast in je agenda – op deze dagen wordt namelijk de grote Yoga-Summit in Innsbruck gehouden: 15 verschillende yoga stijlen, leraren uit de hele wereld, voordrachten, workshops, concerten, chanting, meditatie, dans, kinderprogramma en zo voort… Het programma klinkt veelbelovend, dus je kunt beter maar meteen je ticket reserveren!

7) Yoga op de Mutterer Alm

Elke woensdag in juli en augustus begint men op de Mutterer Alm de dag niet met „goede morgen“, maar met „Surya Namaskara“ (oftewel de zonnegroet). Of de zon nu daadwerkelijk schijnt of de groet moet bewerkstelligen dat hij doorbreekt – de yoga sessies vinden onder alle weersomstandigheden plaats en worden op geselecteerde energieplaatsen gehouden. Na afloop staat een heerlijk natuurontbijt in het restaurant op de berg te wachten.

En tot slot nog een persoonlijke tip

Ik ben een aantal jaren geleden meer door toeval dan met opzet in een yoga klas terecht gekomen. Sindsdien probeer ik zodra het even kan het Antaratma Yoga-Shala in de Andreas-Hofer-Straße in Innsbruck op te zoeken. Het Shala ligt een beetje achteraf in een aanbouw. Het gebouw is weliswaar niet bepaald modern, maar grappig genoeg vind ik Innsbruck nergens zo urbaan als hier wanneer ik op mijn mat sta. Bovendien zijn de eigenaars allebei in elke vezel van hun lichaam yogi’s en stralen dat ook uit. De verschillende klassen zijn open en zonder maand- of jaarcontract toegankelijk. Hier wordt een groot aantal stijlen onderwezen, van Vinyasa Flow en Yin-Yoga tot Acro-Yoga.

Om Shanti!

Copyright Aufmacherbild: © Tourismusverband St. Anton am Arlberg, Patrick Säly

Laatste artikel van Fabienne
Alle artikelen van Fabienne
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.