Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

5 bergtoppen voor tijdens de wintermaanden

Bijgewerkt op 20.02.2023 in Attracties, Foto's: Patrick Bonato

5 Gipfel

1. Tiroler Zugspitzbahn | Ehrwald

Van 0 tot bijna 3000 meter hoogte stijgen in korte tijd? Dat kan met de Zugspitzbahn. De Zugspitze is niet alleen de hoogste berg van Duitsland, maar ook van Tirol. Ook ’s winters is deze berg zeer geliefd bij vele toeristen, wellicht ook omwille van de constructie van staal en glas, het belevingsmuseum „Faszination Zugspitze”, bij het bergstation. Hier ervaar je alles over sneeuw(vlokken).

2. Arlberg Winter Via Ferrata | St. Anton

Skiënd een berg afdalen zonder eerst in een lift te stappen: daarvan dromen vele wintersporters. Maar waar vind je zo een bergtop? In St. Anton luidt het antwoord: per via ferrata. Met de gepaste wintersportuitrusting op de rug, bereik je na 850 hoogtemeter te voet en een paar staalkabels de Roßfallscharte in het skigebied St. Anton.

5 Gipfel

3. Sneeuwschoenwandeling naar de Frudiger | Pfunds

Iedereen in Oostenrijk weet: elk dorp heeft zo zijn huisberg. De huisberg in de gemeente Pfunds heet Frudiger en heeft een hoogte van 2.136 meter. ’s Winters kun je met sneeuwschoenen naar het kruis op de bergtop wandelen. Langs de ene bergflank gaat het bergop en langs de andere bergflank, door bossen en weiden, weer bergaf.

4. Masnerkopf | Serfaus

Boven op de Masnerkopf troont een grote, krachtige, bronzen figuur: een lammergier, die de bergwereld stevig in het vizier heeft. In tegenstelling tot vogels vliegen mensen hier niet met vleugelkracht terug naar de vallei, maar dalen ze af op latten. Met zijn 2.828 meter hoogte is de Masnerkopf de hoogste bergtop in het skigebied Serfaus-Fiss-Ladis.

5. Schafsiedel | Kelchsau

Vanaf de Neue Bamberger Hütte, die in de winter geopend is, lijkt wel alsof de bergtop van de Schafsiedel op een steenworp afstand ligt. Op toerskiërs wacht echter nog een grote klim. Wie erin slaagt dan toch die 1.335 hoogtemeters te overwinnen, wordt beloond met een prachtige afdaling - en natuurlijk met een fantastisch panorama.

Maximilian Gerl woont in München – en elk jaar luidt zijn goed voornemen: “Meer tijd in de bergen doorbrengen”. Hij studeerde journalistiek en werkt tegenwoordig als freelance journalist.

Laatste artikel van Maximilian Gerl
Maak plaats! Het is beter om niet in de weg te lopen van de Klima-sneeuwschuiver – vooral niet als je een sneeuwvlokje bent.
Bijgewerkt op 26.12.2022 in Mensen
Sneeuwvrije spoorwegen
9 min. leestijd
Schaufelspitze
Bijgewerkt op 23.02.2021 in Attracties
Licht versus donker!
2 min. leestijd
200331-24_wildschönau_kein-schnee+schnee_schreyerdavid
Bijgewerkt op 09.12.2020 in Mensen
De sneeuwexperts
11 min. leestijd
Kappl
16.11.2022 in Andere
22 feiten over sneeuw
8 min. leestijd
Alle artikelen van Maximilian Gerl
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.