Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Bedrijven & Fabrikanten
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Schreyer David
Architectuur
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Haindl Ramon
Wellness
© Tirol Werbung / Webhofer Mario
Natuur
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

De vijf zwoelste zomerfestivals in Tirol

Bijgewerkt op 01.07.2016 in Attracties

Tirols Sommer wird abwechslungsreich! 
Tirols Sommer wird abwechslungsreich!

Waaraan denkt u bij zomerfestivals? Juist! Toffe bands en dj’s, een groot campingterrein, zon, bier en veel vrolijke mensen. Maar weinigen denken bij zomerfestivals direct aan Tirol, maar ons ski- en wandelparadijs heeft ook ‘festival technisch’ veel te bieden. Voor de start van het festivalseizoen heb ik nog even goed rondgesnuffeld. Hier mijn persoonlijke top 5 met de gaafste openluchtfestivals van deze zomer.

1) Nordkette Wetterleuchten: met de gondel in plaats van een VW-busje

Dat het berglandschap niet alleen bestemd is voor wandelen en klimmen, maar het ook de ideale bestemming is voor feesten op ongekende hoogte, bewijst het Nordkette Wetterleuchten festival. Iedereen die wil genieten van dj’s, bands en een unieke sfeer reist niet met een VW-busje, maar met een gondellift naar het festivalterrein. Kamperen is op het bergterrein geen probleem. Dus pak de tent en kant-en-klaar maaltijden in en op naar Wetterleuchten! Dit elektronisch muziek festival vindt plaats half juli bij Seegrube in Innsbruck.

Avondsfeer bij Nordkette Wetterleuchten (Foto: Martin Reiser)Avondsfeer bij Nordkette Wetterleuchten (Foto: Martin Reiser)

2) Bonanza: festival voor outdoor-extremisten

Menig buitenstaander zou het evenement omschrijven als ‘hipster festival’, maar de organisatoren van Bonanza Open Air houden liever vast aan ‘outdoor-extremisten’. Hier kan iedereen zijn wie die wilt, omdat het Bonanza concept niet focust op de ‘mainstream’, maar op het individu. Uitgelaten dansen op elektronische beats, chillen bij de ‘speeltuin’ en biologisch eten en drinken staan centraal tijdens dit festival. Ver weg van het drukke dagelijkse (stads)leven komen jong en oud samen om te genieten van de vrijheid.

3 )Wiesenrock Festival: duurzaam plezier

Ook het Wiesenrock Festival in Wattens gaat voor duurzaam. Het openluchtfestival is niet alleen bekend vanwege de beroemde acts als Friska Viljor of Wanda (in 2015), maar onderscheidt zich ook op het gebied van milieu en (lokaal) maatschappelijk ondernemen. Bij het ‘groene evenement’ hechten de organisatoren veel waarde aan herbruikbare verpakkingen, het scheiden van afval, lokale producten en zuinige energiebronnen. Conclusie: het Wiesenrock Festival is een uniek en duurzaam kunst-, muziek- en cultuurfestival voor iedereen die het leven wil vieren.

Tijdens het groene evenement Wiesenrock wordt volop plezier beleefd (Foto: Miriam Raneburger)Tijdens het groene evenement Wiesenrock wordt volop plezier beleefd (Foto: Miriam Raneburger)

4) WASSERfest – WATERproof: voor natuurliefhebbers

Waterdichte kleding en schoenen zijn een must voor festivals. Tijdens dit bijzondere evenement bij de Bergsteinersee, behoort kleding echter tot een van de minder belangrijke aspecten. Ook harde muziek en uitbundige dansroutines zijn niet de belangrijkste redenen waarom het WASSERfest – WATERproof festival jaarlijks vele bezoekers naar Kramsach trekt. Hier ontmoeten natuurliefhebbers elkaar, die graag samen feest vieren, maar ook willen genieten van de natuur en kennis delen over onderwerpen als gezondheid en een bewuste levensstijl. Op het programma staan onder andere een slacklinecontest (koorddansen), yoga workshops, lezingen en een WASSERfest-markt. Het festival is geschikt voor de hele familie dankzij de aanwezigheid van kinderopvang.


          Beim WASSERfest am Berglsteinersee stehen Bewegung, Balance und ein gemütliches Beisammensein am Programm((Fotos: Chris Huber, Flo Smith / WasserFest)
        Beim WASSERfest am Berglsteinersee stehen Bewegung, Balance und ein gemütliches Beisammensein am Programm((Fotos: Chris Huber, Flo Smith / WasserFest)


          Beim WASSERfest am Berglsteinersee stehen Bewegung, Balance und ein gemütliches Beisammensein am Programm((Fotos: Chris Huber, Flo Smith / WasserFest)
        Beim WASSERfest am Berglsteinersee stehen Bewegung, Balance und ein gemütliches Beisammensein am Programm((Fotos: Chris Huber, Flo Smith / WasserFest)

5) Kuftstein Unlimited: onbeperkt rock muziek

Een beetje minder ‘hipster’, maar meer rock: dat is Kufstein Unlimited. Het muziekfestival is inmiddels zo bekend dat veel bezoekers de enigszins moeilijke bereikbaarheid voor lief nemen. Het, normaal gesproken rustige, dorp Kufstein staat drie dagen lang in het teken van muziek. Bands en dj’s van verschillende muziekgenres spelen op podia door de hele stad. Voor bewoners van de stad heeft het festival een klein nadeel: slapeloze nachten, of ze nu willen of niet. ;-)

 

Hipsters, rockers of doorgewinterde festivalgangers: in Tirol vindt iedereen deze zomer een muziekevent passend bij zijn of haar smaak. Het beste is natuurlijk om zelf op onderzoek uit te gaan en de festivals allemaal te bezoeken, zo beleef je het meeste plezier ;-)

Laatste artikel van Lena
Achensee-(c)W9
Bijgewerkt op 10.03.2021 in Attracties
De 9 meest bijzondere (zwem)meren in Tirol
4 min. leestijd
Alle artikelen van Lena
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.