Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

De vijf zwoelste zomerfestivals in Tirol

Bijgewerkt op 10.07.2021 in Attracties

De zomer in Tirol is gediversifieerd!
, © Hill Vibes TelfsDe zomer in Tirol is gediversifieerd! ©

Waaraan denkt u bij zomerfestivals? Juist! Toffe bands en dj’s, een groot campingterrein, zon, bier en veel vrolijke mensen. Maar weinigen denken bij zomerfestivals direct aan Tirol, maar ons ski- en wandelparadijs heeft ook ‘festival technisch’ veel te bieden. Voor de start van het festivalseizoen heb ik nog even goed rondgesnuffeld. Hier mijn persoonlijke top 5 met de gaafste openluchtfestivals van deze zomer.

1) STOABEATZ: Een festival aan een meer

De STOABEATZ is een combinatie van diversiteit, vrijheid en streekgebondenheid. Het programma is inderdaad veelzijdig: zowel de muzikale optredens op het hoofdpodium direct naast de Walchsee, als ook de bijkomende acts en het programma (yoga, bbq-workshops, wandelingen). Wie graag met een hapje in de hand regionale bands wil leren kennen, zal zeker genieten van het STOABEATZ-festival. Voor anderen kan de ligging aan de voet van het Kaisergebergte of een verfrissende duik in de Walchsee doorslaggevende argumenten zijn om het festival te bezoeken.

Pittoreske ligging van het STOABEATZ-festival aan de voet van het Kaisergebirge.
, © Jonathan ForsthuberPittoreske ligging van het STOABEATZ-festival aan de voet van het Kaisergebirge. © Jonathan Forsthuber

Talrijke regionale bands kun je op STOABEATZ bewonderen.
, © Jonathan ForsthuberTalrijke regionale bands kun je op STOABEATZ bewonderen. © Jonathan Forsthuber

2) Heart of Noise: muzikale delicatesse

Het Heart of Noise Festival is geen festival zoals je je een festival voorstelt: heel Innsbruck wordt omgetoverd tot één grote kunst- en klankruimte. Het festival verenigt kunst met muziek en opent zo een scala aan uitvoeringsmogelijkheden. Er worden bioscoopfilms en kunst- en dansvoorstellingen live uitgevoerd; een geluidsinstallatie doet iedereen verstommen. Zowel dj's als debuterende artiesten en meer bekend muzikaal talent maken het Heart of Noise Festival heel uniek.

De Duitse electro-Schlager-artiest Alexander Marcus bij het Heart of Noise festival.
De Duitse electro-Schlager-artiest Alexander Marcus bij het Heart of Noise festival.

3) Kufstein Unlimited: onbeperkt rockmuziek

Een beetje minder hip, daarvoor meer ‘rock’: dat is Kufstein Unlimited. Dit muziekfestival is inmiddels zo bekend, dat veel bezoekers de enigszins moeilijke bereikbaarheid van het festival niet storend vinden. Het, normaal gesproken rustige dorp Kufstein staat drie dagen lang in het teken van muziek. Bands en dj’s van verschillende muziekgenres spelen op podia door de hele stad. Voor bewoners van de stad heeft het festival een nadeel: slapeloze nachten, of ze nu willen of niet. ;-)

Een buitengewoon weekend: Kufstein Unlimited.
Een buitengewoon weekend: Kufstein Unlimited.

4) Wetterleuchten: met de gondel in plaats van per VW-busje

Dat je in de bergen niet alleen kunt wandelen en klimmen, maar ook kunt feesten op ongekende hoogte, bewijst het Nordkette Wetterleuchten festival. Iedereen die wil genieten van dj’s, bands en een unieke sfeer reist niet met een VW-busje, maar met een gondellift naar het festivalterrein. Kamperen is op het bergterrein geen probleem. Dus, pak de tent en kant-en-klaar maaltijden in en op naar Wetterleuchten! Dit elektronisch muziekfestival vindt plaats half juli bij de Seegrube in Innsbruck.

Een nachtje op de Nordkette bij het Wetterleuchten Festival.
, © Martin ReiserEen nachtje op de Nordkette bij het Wetterleuchten Festival. © Martin Reiser

5) Hill Vibes: muziek verbindt

Duurzaam denken en reggae gaan hand in hand in Telfs: het 'non-profit'-project Hill Vibes is al meermaals bekroond omwille van zijn duurzame denken, zo o.a. met de prijs 'Going Green Event'. Naast internationale bands biedt het Hill Vibes Festival ook verschillende workshops: yoga, Zumba, Thaise massages en sportieve activiteiten zoals klimmen. Naast de muziek kun je je ook verheugen op een winkelstraat met leuke kraampjes en culinaire lekkernijen van overal ter wereld. Onder het motto “Together as One” zet het festival zich duidelijk in tegen discriminatie en vreemdelingenhaat.

Voor jong en oud: het Hill Vibes festival trekt alle leeftijdscategorieën aan.
, © Hill VibesVoor jong en oud: het Hill Vibes festival trekt alle leeftijdscategorieën aan. ©

Duurzaamheid is op het Hill Vibes Festival een groot thema: zelfs op de kampeerplaats moet het afval gescheiden worden.
Duurzaamheid is op het Hill Vibes Festival een groot thema: zelfs op de kampeerplaats moet het afval gescheiden worden.

6) Outreach Festival: de grote verrassing

Internationale jazzmusici en muziekproducenten ontmoeten elkaar sinds 1993 op het Outreach Festival in de zilverstad Schwaz om te experimenteren met muziek. Je weet van tevoren niet wat je uiteindelijk gaat horen tijdens de drie festivaldagen. De muzikanten zelf hebben nog nooit samen muziek gemaakt - een festival met een verrassingsfactor dus! Tijdens het festival vindt ook de Outreach Academy plaats. Daar kunnen jonge jazz- en rockmuzikanten workshops volgen bij grote jazzmusici.

Het Dieter Glawischnig Quartett tijdens het Outreach Festival in 2018.
, © Outreach Academy & FestivalHet Dieter Glawischnig Quartett tijdens het Outreach Festival in 2018. ©

Of jong of oud: bij de Outreach Academy mag iedereen deelnemen.
Of jong of oud: bij de Outreach Academy mag iedereen deelnemen.

Dus… hippe jongeren, liefhebbers van rockmuziek of doorgewinterde festivalgangers: in Tirol vindt iedereen deze zomer een muziekevent passend bij zijn of haar smaak. Het beste is natuurlijk om zelf op onderzoek uit te gaan en de festivals allemaal te bezoeken, want alleen zo beleef je de grootste pret!

Laatste artikel van Lena
Achensee-(c)W9
Bijgewerkt op 10.03.2021 in Attracties
De 9 meest bijzondere (zwem)meren in Tirol
4 min. leestijd
Alle artikelen van Lena
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.