Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

5 Manieren om zichzelf te ontdekken

Bijgewerkt op 10.04.2022 in Attracties

In turbulente tijden verliest men zichzelf net iets makkelijker en is het vaak moeilijker voor jezelf te bepalen, wat nu echt belangrijk is. Voor de innerlijke balans zijn de omgeving en externe impulsen uitslaggevend. We hebben vijf tips neergepend die je kunnen helpen jezelf weer terug te vinden.

Opgelet

Misschien zijn de onderstaande tips op dit moment helaas niet mogelijk om te zetten door de huidige corona situatie door. Maar uitgesteld is niet afgesteld! Sommige tips kan je ook thuis omzetten. Zet gewoon je smartphone uit of tuur vanaf het balkon of in de tuin naar de sterren, wolken ...

1. Digital Detox | Hotel Berghof | Pfunds

Als je één van de tien kamers in het schattige Hotel Berghof in Pfunds boekt, kan je genieten van een comfortabele massief houten bed, een eindeloos uitzicht of de lekkere lamssugo van baas Toni. Waarom je hier digital ontgiften kan? Er is geen telefoonsignaal in de hotelkamer – en jouw telefoon, laptop en tablet kun je bij de receptie achterlaten. Indien gewenst kan ook de televisie uit de kamer worden verwijderd – dan pas is de digitale ontgifting helemaal  doeltreffend.

Digitale Detox in het Hotel Berghof in Pfunds of in de natuur in de Pfundser Tschey.
Digitale Detox in het Hotel Berghof in Pfunds of in de natuur in de Pfundser Tschey.

2. Meditatie & Zwijgen in het klooster | Stift Stams

Je moet geen gelovige zijn om gefascineerd te zijn door de unieke sobere sfeer van de cisterciënzerabdij van Stams. In het klooster kun je een korte time-off boeken - of echte retraites die vooral met stilte te maken hebben. Vastenkuren boek je hier beter niet want het brood van broeder Franz is een regionaal begeerde lekkernij.

Prachtige schilderingen in Stift Stams – om te bewonderen en bij te zwijgen.
Prachtige schilderingen in Stift Stams – om te bewonderen en bij te zwijgen.

3. Houtbewerking | Tischlerei Felder | Steinach am Brenner

Niets is leuker dan iets met de eigen handen te vervaardigen. Als het resultaat dan ook nog bruikbaar is en naar dennenbomen ruikt, valt er niets meer te toppen. In de schrijnwerkerij van Nikolaus Felder kan je cursussen (restauratie, houtsnijwerk, ... bijvoorbeeld) boeken voor jezelf of een grotere groep. Felder zelf heeft zich gespecialiseerd in oude ambachtelijke tradities – het zelfgemaakte krukje moet dus sterk genoeg zijn voor een paar jaren!

In de schrijnwerkerij van Nikolaus Felder kan je cursussen (restauratie, houtsnijwerk, ... bijvoorbeeld) boeken voor jezelf of een grotere groep.
In de schrijnwerkerij van Nikolaus Felder kan je cursussen (restauratie, houtsnijwerk, ... bijvoorbeeld) boeken voor jezelf of een grotere groep.

4. Sterrenkijken | Kaunertal

Soms is het goed om ons eigen bestaan hier op de aarde een beetje te relativeren - er zijn maar weinig plekken waar je dit zo goed kunt doen, als op één van de vele winterwandelpaden in het Kaunertal. De vallei is erg donker en het uitzicht op de sterrenhemel is bijzonder indrukwekkend. En wat als de maan schijnt? Dan zie je niet zoveel sterren maar je voelt je nog steeds vrij nietig.

Boven het Kaunertal is de Tiroolse sterrenhemel bijzonder imposant.
, © TVB Tiroler Oberland / Andreas KirschnerBoven het Kaunertal is de Tiroolse sterrenhemel bijzonder imposant. © TVB Tiroler Oberland / Andreas Kirschner

5. Namasté in de sneeuw | Hotel Aufatmen | Leutasch

Het hele jaar door is Hotel Aufventilator in Leutasch een heel bijzondere plek: veel hout, een helle yogaruimte, leuke plekjes om ongestoord te lezen en een biologische zwemvijver – hier staat alles in het teken van mindfulness, rust en cozyness. In de winter is er een speciaal programma met veel yoga - bijvoorbeeld bij de meerdaagse yoga retreat "Namasté in de sneeuw" in december.

´s Winters biedt het hotel bijzondere weken aan met veel yoga en tijd doorbrengen in de natuur.
´s Winters biedt het hotel bijzondere weken aan met veel yoga en tijd doorbrengen in de natuur.

Laatste artikel van Wolfgang Westermeier
Bijgewerkt op 31.10.2022 in Attracties
5 must-haves van de Tiroolse kerstmarkten
3 min. leestijd
Bijgewerkt op 14.02.2022 in Mensen
Liefde alom: Kate en Michl
6 min. leestijd
Bijgewerkt op 01.02.2022 in Attracties
5 bergdorpen voor wintersporters
3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24.01.2022 in Attracties
5 boerderijen voor een sneeuwvakantie
2 min. leestijd
Plaatsen: Piburger See. 
, © Tirol Werbung, Ramon Haindl
Bijgewerkt op 11.01.2022 in Attracties
5 maal ijskoude schoonheid
2 min. leestijd
De geprepareerde wegen geven aan waarheen de route voert.
Bijgewerkt op 03.01.2022 in Andere
Zonder stress
8 min. leestijd
Fotograaf Espen over deze foto: “Als fotograaf ben ik vaak alleen op pad. Misschien is dat de reden waarom ik graag mensen portretteer. Op de dag dat deze foto in Vals werd gemaakt, ontmoette ik niemand. Op zoek naar een goed motief reed ik van dal naar ndal, maar alles leek wel verlaten. Enigszins gefrustreerd stopte ik om een kleine kudde geiten te observeren. Toen ik terugliep naar de auto, keek deze politieagent me plotseling aan. “Eindelijk een mens!”, dacht ik. Al was ie van karton. Het portret dat ik van de politieagent maakte was ook het begin van een reeks goede foto's over de vallei."
Bijgewerkt op 22.12.2021 in Attracties
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet
5 min. leestijd
Paul Schweinester
Bijgewerkt op 30.03.2021 in Cultuur
Hoor jij het ook?: De beste akoestische ruimtes in Tirol
8 min. leestijd
Alle artikelen van Wolfgang Westermeier
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.