Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

De beste plekjes om zon te tanken in de Tiroolse skigebieden

Bijgewerkt op 21.01.2020 in Attracties

Sonnenskilauf in St. Anton  am Arlberg
, © Tirol Werbung / Manfred Jarisch Sonnenskilauf in St. Anton am Arlberg ©

Warme zonnestralen op je gezicht, een relaxte ligstoel, uitzicht op de met sneeuw bedekte bergtoppen en een heerlijk drankje. Ongeduldig heb ik de afgelopen weken op mijn favoriete skiseizoen zitten wachten: het voorjaar. In het voorjaar ontspan ik volledig als ik vroeg in de ochtend een afdaling maak en in de middag al op een panoramaterras van een skihut zit. Dit zijn mijn lievelingsplekken waar je kan genieten van de zon in de Tiroolse skigebieden. 

Hohe Mut Alm, Obergurgl

Hoewel de Hohe Mut Alm in Obergurgl al een lange tijd een van mijn favoriete skihutten is, ontdekte ik pas een paar weken geleden de ligstoelen onder het grote panoramaterras. Het is hier heerlijk genieten van de zon.

 

ICE Q, Sölden

Daniel Craig had tijdens de opnames van de nieuwste James Bond film vast tijd om even te ontspannen in deze fantastische design ligstoelen.

View this post on Instagram *Anzeige Lunchtime at @iceq_soelden ?❄️ @soelden.official #Sölden #HotSpotderAlpen #SLDN #iceQ #fashionpost #fashioninspo #fashionlover A post shared by ᗪEᔕIᖇEE (@about.desiree) on Jan 17, 2019 at 1:26am PST

Plekken voor genieters, Serfaus-Fiss-Ladis

In skigebied Serfaus-Fiss-Ladis zijn 19 relaxplaatsen voor een ontspannende pauze tijdens de afdaling. Je kan hier geen eten kopen, maar de ligbanken zijn bij uitstek geschikt voor een korte break om even de ski’s uit te doen en te genieten van de zon.

Verwallstube, St. Anton

In de Verwallstube heb je een indrukwekkend uitzicht op de bergen en de vissoep van chef Bernhard Neuhold is verrukkelijk. Ook Caroline van Monaco geniet hier van de zon als ze op skivakantie in St. Anton am Alberg is.

Videralp, Ischgl

In Ischgl is alles net wat groter: de bergen, het skigebied en de meeste skihutten. Mijn favoriet: de Videralp. Binnen wat kleiner en heel gezellig en buiten op het grote terras staan ontelbaar veel banken en ligstoelen.

© TVB Paznaun ©

Sonnbühel, Kitzbühel

Een populair plekje onder de zon in skigebied Kitzbühel is het Berggasthof Sonnbühel.

Enjoying the afternoon sun ☀️ #kitzbühel #sonnbühel #skiing #sun #sky #relaxing #sporty #snow #holiday #lifewelltravelled #tirol #austria #mountains #lunch #winter #powder #tanning #takeiteasy Ein von Nina (@nina_timmermans) gepostetes Foto am 4. Feb 2015 um 11:49 Uhr

 

White Lounge, Mayrhofen

Je kan je skidag perfect eindigen in de chill-out area op het Ahornplataeu in het skigebied van Mayrhofen. Wie na een lange skidag niet meer wil afdalen, kan hier zelfs overnachten. Van woensdag tot en met zondag verandert de White Lounge in Mayrhofen na zonsondergang in een knus iglo hotel.

Ein von Sabrina Frauendorf (@sabrinafrauendorf) gepostetes Foto am 15. Mär 2015 um 3:08 Uhr

Granatalm, Mayrhofen

Een leuke tip in Mayrhofen is Granatalm. Proef hier hun heerlijke specialiteit: gegrilde kip van het spit.

© Granatalm ©

Kristallhütte, Hochzillertal

Elke keer wanneer ik Hochzillertal ga skiën, moet ik gewoon even naar de Kristallhütte. Het is vooral moeilijk om weer van die heerlijke bank op te staan…

View this post on Instagram Hello Kristallhütte ⛷? . . . #skiing #kristallhütte #hochfügen #zillertal #snowday #powdern #whataview #ski #goodtimes #goodlife #instagood #picoftheday #lifestyle #winter #wintertime #weekend #sunnyday #snow #mountains #alpen #menstyle #seasonstart #austria #skiday #metoday #kaltenbach #luxurylife #luxury #tirol @kristallhutte A post shared by Timo Eberts (@timoeberts) on Dec 3, 2017 at 2:20am PST

Seegrube, Innsbruck

En tenslotte mijn absolute lievelingsplek in de zon in ‚mijn‘ stad: de Seegrube op de Innsbrucker Nordkette. Als de schaduw van de bergen langzaam over de stad trekt, schijnt hier boven nog lang de zon. De Iglobar ‚Cloud 9‘ is anders dan de typische après-ski. De sfeer is relaxed en vanuit de stad ben je met de Nordkettenbahnen binnen 30 minuten boven op de berg. Hier kun je in de zon heerlijk genieten van het prachtige uitzicht op de gletsjers en op het Inn- en Wipptal.

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer heerlijke plekken in de zon in de Tiroler skigebieden, tips zijn van harte welkom…

Tirol isch lei oans, isch a Landl a kloans. Isch a schians, isch a feins, und des Landl isch meins. Moet ik nog meer zeggen?

Laatste artikel van Ines
_DSF9252_web
Bijgewerkt op 20.11.2023 in Andere
Een kerstkrans maken: stap-voor-stap handleiding
3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24.07.2023 in Sport
Welk wandeltype ben jij?
4 min. leestijd
Bijgewerkt op 17.10.2022 in Eten & drinken
Het origineel recept voor Tiroolse Kaiserschmarrn
3 min. leestijd
Stap 5: De Knödels met salade of bouillon serveren.
Bijgewerkt op 08.05.2022 in Eten & drinken
Overheerlijk: Tiroolse Kaspressknödel
2 min. leestijd
Innsbruck
Bijgewerkt op 14.05.2018 in Attracties
72 uur in Innsbruck
3 min. leestijd
Muttekopfhütte
Bijgewerkt op 24.07.2017 in Sport
Professionele tips voor meer veiligheid tijdens je bergtocht
5 min. leestijd
Alle artikelen van Ines
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.