Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

5 spirituele plekken die je moet bezoeken in Tirol

Bijgewerkt op 22.08.2022 in Attracties, Foto's: Patrick Bonato

Er zijn plekken die je huid laten kriebelen. Omdat het eindeloos stil is, zodat je jouw eigen hartslag kan horen of je een bijzondere energie voelt. Hoog in de bergen komen deze stille, mystieke plekken vaker voor dan waar dan ook. Ze zijn er om te bidden, de batterijen op te laden, om te mediteren, enz.

1. Tempel van Apollo in Hundstalsee

Een monument op 2.300 meter boven de zeespiegel - niets is te hoog voor de Tirolers. Twee kunstenaars gebruikten alleen lokale stenen voor de 4,50 meter hoge tempel van Apollo aan de Hundstalsee. Om de tempel hier in het Roßkogel-gebied te kunnen bouwen, marcheerden ze de berg 20 jaar lang op en af. Alleen dit feitje al, bezorgt je kippenvel.

2. Klein Tibet in het Zillertal

Tibet is bijna 7.000 kilometer verwijderd van Tirol. Maar om in Little Tibet te komen, hoef je alleen maar naar de Hohenaualm in het Zillertal te wandelen. Niet veraf van de gebedsmolen, en soort rond tonnetje (of ton) die gevuld is met mantra’s, staat een klein huisje uit steen met kleurrijke vlaggen. Mentaal ben je heel snel, héél ver weg van de dagdagelijkse sleur.

3. Hermitage Maria Blut in St. Johann

De bedevaartskapel Maria Blut ligt aan de voet van de Niederkaiser - ongeveer 45 minuten wandelen vanuit St. Johann - en is een echte krachtplek. Verderop vind je de Gmail-kapel die half in de rots gebouwd is - zeer indrukwekkend. Gmail heeft trouwens niets met Google te maken, maar stamt af van het Duitse woord “Gemälde”, schilderij, dat vroeger de Moeder van God verbeelde. Iets lager bevindt zich de Lourdesgrot met een Mariabeeld.

4. Kronburgklooster

Op zoek naar pure christelijke spiritualiteit komen velen naar Kronburg. De ruïnes van het kasteel op een steile rots tussen Zams en Schönwies herken je al van ver.  Het klooster en de bedevaartkerk vormen het spirituele centrum. En direct voert de Jacobsroute (Camino). Een allround pakket – of eerder een energie-overload?

5. Krondlhorn in Brixental

Op de hoogste berg van de vakantieregio, de Kröndlhorn, staat een kleine herdenkingskapel in plaats van een bergkruis. Daarmee is het met zijn 2.444 meter de hoogste kerk in de Kitzbüheler Alpen. Het kerkje werd meer dan 100 jaar geleden gebouwd door een boer uit Westendorf als “dankjewel” voor het herstel van zijn zieke kind.

Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.