Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Vijf uitstapjes in de natuur voor de hele familie

Bijgewerkt op 20.06.2022 in Attracties, Foto's: Patrick Bonato

Het bos zit vol geheimen en biedt vertelstof voor allerlei sprookjes en legendes. Maar de dagen dat je bang was voor de grote boze wol, die achter de dichtstbijzijnde boom vandaan zou kunnen springen, zijn allang voorbij.

Tegenwoordig is het bos een plek om je te ontspannen, een plek die iedereen op de één of andere manier tevredenstelt – omdat je er kunt wandelen, bosbaden en - zeer trendy – kunt knuffelen met bomen. De stilte, de geur, de zachte bosgrond. Schitterend. En voor kinderen is het bos een gigantische avonturenspeeltuin, waar veel te ontdekken valt en ze kunnen kennismaken met de diversiteit van de natuur.

1. Waldseilpark X-Trees Serfaus - Samnaungruppe

Betreed je deze klimtuin in Serfaus, dan heb je hopelijk geen last van hoogtevrees. De klimtuin omvat 14 parkours op een hoogte van soms wel 14 meter. Om door de boomtoppen van het magnifieke uitzicht te kunnen genieten, heb je best wel een grote portie kracht, concentratie en vaardigheid nodig. Maar ouders hoeven niet bang te zijn voor hun kleintjes. De klimtuin is uitgerust met een veiligheidssysteem dat detecteert wanneer een karabijnhaak nog geopend is en blokkeert deze onmiddellijk, zodat alle klimmers veilig aan de touwen kunnen hangen.

2. Kugelwald am Glungezer - Tuxer Alpen

Volg de bal: als de houten bal uit larikshout begint te rollen over een baan van honderden meters lang en zich dus een weg baant door de bergen, begint de pret voor de kinderen. Door de bal te volgen, leren ze het bos spelenderwijs ontdekken. En er is echt wel heel veel te zien en te ontdekken. De kogelbaan "Kugelwald am Glungezer" is met 8.000 vierkante meter de grootste in zijn soort.

3. Baumhausweg Schlick - Stubaital

Boomhutten zijn een vast bestanddeel van onze jeugdherinneringen. Ze zijn gewoon magisch en heel spannend. De „Stubai Baumhausweg“ bij het middenstation van de Kreuzjochbahn voert langs 7 boomhutten. In elke boomhut vind je tips die je moeten leiden naar een schat!

4. Möserer See - Seefelder Plateau

Das Wasser ist so klar, dass sich die Baumwipfel im Wasser spiegeln. Und das Wasser ist auch noch angenehm warm. Trotz seiner Lage auf 1.295 Metern sind am Möserer See bis zu 25 Grad Wassertemperatur möglich. Viele Wanderwege führen durch den Wald hin und um den See herum. In Seenähe findet man einen Abenteuerspielplatz von 1.500 Quadratmetern. Mehr Spaß kann man seinen Kindern in den Ferien kaum bieten. Het water is zo helder dat de boomtoppen in het water worden weerspiegeld. En het water is er best aangenaam warm. Ondanks de ligging op 1.295 meter hoogte zijn kan het water van de Möserer See wel tot 25 graden oplopen. Rond het meer vind je meerdere wandelpaden, kriskras door het bos.  In de buurt van het meer vind je ook een 1.500 vierkante meter grote avonturenspeeltuin. Nog meer pret en plezier tijdens de vakantie kun je je kinderen bijna niet meer bieden!

5. Zedlacher Paradies - Virgental

Prachtig & natuurlijk - het pad in het Virgental in Oost-Tirol wordt ook wel een "paradijs" genoemd. Het wandelpad leidt door een lariksbos dat wel 500 jaar oud is. Wie de rondwandeling wandelt, ontdekt bij 7 stations allerlei weetjes over het bos en zijn bewoners. Het mooist toont zich het natuurpark Hohe Tauern tijdens de herfst, als alle lariksen oranje en geel kleuren.

Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.