Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Het Tannheimer Tal: waar loslaten heel makkelijk is.

Bijgewerkt op 25.08.2020 in Attracties

Winterzauber_TannheimerTal_©TirolWerbung_ManuelaMörtenbäck (105)

In het Tannheimer Tal in Tirol kun je natuurlijk gewoon op de piste skiën, maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden om je door een winterlandschap voort te bewegen – bijvoorbeeld met sneeuwschoenen. Een winterwandeling met berg- en skigids Leo Amman.

Daar gaan we dan. Voor het eerst op sneeuwschoenen en onbeholpen als een jonge beer tijdens zijn eerste verkenningstocht buiten het hol, moet ik mijn stappen bewust wat breder zetten dan gewoonlijk. “Rustig aan”, zegt Leo Amman, “langzaam en regelmatig. We hebben geen haast.” Op mijn nieuwsgierige vraag hoe het voelt op sneeuwschoenen had de berg- en skigids uiteindelijk zelf het voorstel gedaan: “Dan doen we toch een rondje?” Het is laat in de ochtend en ijzig koud, de sneeuw knerpt bij elke stap onder mijn sneeuwschoenen. De hemel boven het Tannheimer Tal is diep ijsblauw, zoals het alleen in januari voorkomt, en de zon laat de vermeend pure witte wereld om ons heen in alle facetten fonkelen. Terwijl ik lekker uitgeslapen en op mijn gemak ontbeten heb, is Leo Ammans dag vanmorgen al om 5 uur begonnen. Leo is verantwoordelijk voor 28 van de in total 140 kilometer langlaufloipe in het Tannheimer Tal. Zo’n 6 uur per dag zit Leo op de pistenbully.

 

Winterzauber_TannheimerTal_©TirolWerbung_ManuelaMörtenbäck (4)

Een leven met de natuur.

Op langlaufski’s en sneeuwschoenen komen we Leo alleen privé tegen, maar de 60-plusser begeleidt wel vaak gasten op skitoeren. “Ik werk al mijn hele leven in én met de natuur”, vertelt hij terwijl we naar boven stappen. “Als kleine jongen mocht ik met mijn grootvader mee op jacht en ’s zomers met mijn vader naar de bergweides. Wat je over de natuur weet, wordt van generatie op generatie doorgegeven.” Ik voel mijn spieren warm en soepel worden. Mijn adem diep en regelmatig. “Pure ontspanning”, vindt Leo. “En je blijft fit. Bovendien wordt je hoofd op grotere hoogte helemaal vrij. Hier boven is het makkelijk om los te laten.

Winterzauber_TannheimerTal_©TirolWerbung_ManuelaMörtenbäck (115)

Vooral geen stress.

”We bereiken uiteindelijk het doel van onze sneeuwschoenwandeling en genieten, leunend tegen de door de zon verwarmde houten wand van het Berggasthof Adlerhorst, van een kop warme thee en een lunch met hertenspek, die de waard zelf rookt. “Leo”, vraag ik, “ben jij eigenlijk meer een winter- of een zomermens?” Zonder te aarzelen antwoordt hij: “Ik hou van elk jaargetijde! ’s Zomers geniet ik van de lange dagen, van het vele groen. Maar ik hou ook van de lange winternachten, de kortere werkdagen, ik voel hoe de natuur en mijn lichaam dan een beetje kalmer aan doen. En als vanaf januari, februari alles weer langzaam uit de winterslaap ontwaakt…”

Winterzauber_TannheimerTal_©TirolWerbung_ManuelaMörtenbäck (106)

Tannheimer Tal

OVERNACHTEN : Of u uw vakantie liever op een knusse boerderij met familaire flair, in een gezellige vakantiewoning of in een luxe wellnesshotel doorbrengt – alles is mogelijk: www.tannheimertal.com

BELEVEN : Op 81 kilometer geruimde wandelwegen trekken wandelaars door het ondergesneeuwde landschap. Onderweg nodigen gezellige hutten uit tot vertoeven. Bij de open haard met een “Jagerthee” weer warm worden of met een lunch energie opdoen voor het volgende traject – zo zijn sneeuwwandelingen puur genot. Wie grote hoogtes op wil gaan zoeken, kan in het Tannheimer Tal ook ’s winters twee bergtoppen beklimmen: het Neunerköpfle in Tannheim met het grootste “Gipfelbuch” van de Alpen of de Gamskopf met het panorama-informatiepunt in Grän.

BALLONFESTIVAL : In het schilderachtige, ondergesneeuwde Tannheimer Tal valt er altijd veel te zien, maar de stille, ronde reuzen die elk jaar bij het ballonfestival in januari door het hooggebergte zweven geven het geheel nog een extra indrukwekkend accent.

Tijdens het sneeuwschoenwandelen word je bijna één met de natuur.Tijdens het sneeuwschoenwandelen word je bijna één met de natuur.

Buitenlucht maakt hongerig…Buitenlucht maakt hongerig…

 

Laatste artikel van Irene
Natuurmaterialen in combinatie met modern design.
Bijgewerkt op 23.10.2021 in Andere
Biohotel Grafenast: waar duurzaamheid geen loos begrip is
5 min. leestijd
Tannheimer Tal © Tirol Werbung  Neusser Peter
Bijgewerkt op 28.11.2017 in Familie
Een speeltuin als geen ander
6 min. leestijd
Kristallhütte
Bijgewerkt op 08.08.2017 in Eten & drinken
Evolutie van de hut
5 min. leestijd
Nina Mair_Atelier Innsbruck
08.08.2017 in Cultuur
De passie van Nina Mair
2 min. leestijd
Alle artikelen van Irene
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.