Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

5 zonnige plekjes voor merels en uilen

Bijgewerkt op 03.07.2022 in Attracties, Foto's: Patrick Bonato

We hebben de mooiste plekjes gevonden voor zonnekloppers, of je nu een vroege vogel bent of een nachtuil.

1. Bar 360 Grad in Innsbruck

Voor het perfecte panorama hoef je niet altijd een berg op te klimmen: in de „360​-Grad bar“ heb je een geweldig uitzicht over de stad Innsbruck. Hier kun je overdag gezellig een kopje koffie drinken - of 's avonds een mooie dag afsluiten met een sundowner en je laten inspireren door de kleurrijke lichten van de Tiroolse hoofdstad.

2. Sonnwendjoch in het Mangfall-gebergte

Zoals de naam al doet vermoeden: de Hintere Sonnwendjoch is ideaal voor een bergtocht bij zonsopgang of -ondergang. De wandeling is erg kort, omdat je via een tolweg naar de Ackernalm kan wandelen. Hier moet je slechts 600 meter klimmen om de zon te zien opkomen of ondergaan.

3. Schwarzsee Kitzbüheler Alpen

Niets kwikt je zo snel op als een duik in het frisse bergwater. Wie `s morgens een plons maakt in de Schwarzsee bij Kitzbühel kan zien hoe de eerste zonnestralen de Wilder Kaiser in prachtige kleuren kleurt. De Moorsee is het warmste meer van Tirol. ´s Avonds kun je dan weer vanaf de waterkant of in het water genieten van de kleurenpracht bij zonsondergang.

4. Met de luchtballon boven het Tannheimertal

Een heteluchtballon kan hoger stijgen dan de hoogste top van de Alpen. In de regel kun je met een heteluchtballon tot 3.000 meter hoogte stijgen, soms zelfs tot 6.000, als het doel is de Alpen over te steken. Tijdens een ballonvaart boven het Tannheimertal geniet je van een panoramisch uitzicht over de Tiroolse, Allgäuer en Ammergauer Alpen. Nog formitastischer wordt het uitzicht bij zonsopgang of zonsondergang.

5. Bij zonsopgang naar de top van de Zugspitze am Wetterstein

Nog voordat iedereen naar de Zugspitze trekt, kunnen vroege vogels een ontspannen ritje met de Tiroler Zugspitzbahn naar de top maken en de eerste zonnestralen van de dag meepikken. Een natuurspektakel, waarvan je nog kunt nagenieten, bij een ontbijt in het panoramische restaurant op de top van de Zugspitze. Op krachten gekomen, kun je dan een mooie wandeling maken – of misschien wel - terug in bed kruipen.

Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.