Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Bedrijven & Fabrikanten
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Schreyer David
Architectuur
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Haindl Ramon
Wellness
© Tirol Werbung / Webhofer Mario
Natuur
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Humpapa! De volksmuziek-playlist uit Tirol.

Bijgewerkt op 04.05.2020 in Cultuur

Wirthsaus zum Griena, „Große Stube“, Mayrhofen
Wirthsaus zum Griena, „Große Stube“, Mayrhofen

Hoe de Tiroolse sfeer in jouw woonkamer klinkt? We vermoeden met een heleboel blaasmuziek, met accordeons, een hakkebord of een harp en daarbovenop een portie gezang. Precies daarom hebben we voor jullie een playlist met Tiroolse volksmuziek samengesteld!

Ze heten „D’Stommtischsänger“, „Michl-Trio“, „Die Hoameligen“, „Nauderer Schupfamusi“ of gewoon „Jung und Frisch“: de volksmuziekgroepen uit Tirol zijn niet alleen creatief bij het zoeken van een groepsnaam, ze spelen ook alle soorten van volksmuziek, die je maar bedenken kan – zowel Stubenmusik als peppy polka.

Overigens, deze Tiroolse volksmuziekgroepen zijn niet enkel in Oostenrijk bekend, maar velen hebben ook al in het buitenland gespeeld – zo bijvoorbeeld „Die Ganggalbichler. De Tanzlmusig uit Kramsach was zelfs al op tournee in Japan.

Met de hele familie

Samen musiceren is iets wat Tiroolse familie’s graag doen. Het is zelfs bijna traditie. Een mooi voorbeeld is de Familienmusik Puchleitner. Met viool, hakkebord, accordeon, contrabas en gitaar brengt ons deze familie de volksmuziek uit de Alpen naderbij en verrast met hun groot repertoire dat zowel Landler, muziek voor een Oostenrijkse volksdans, als volksliederen telt. Nog een andere familie is heel erg bekend: de Familienmusik Arzberger uit het Zillertal.

Overal muziek

Je merkt het wellicht zelf: muziek is in Tirol héél belangrijk, zowel bij gezellig samenzitten als bij uitbundige feesten. Volksmuziek hoort er steeds bij in Tirol. En terwijl we er nu samen op wachten, dat uit ‚op afstand‘ weer ’nabijheid‘ wordt, nemen onze muzikanten jullie graag mee op een (verbeeldings)reis naar Tirol. Muziek aan, ogen toe en – hopla – we zitten weer samen op een bankje op de alm!

Alle muziekgroepen uit onze playlist op één rijtje:

Laatste artikel van Rosanna
Alle artikelen van Rosanna
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog
Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.