Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Kaiserschmarrn: waar smaakt deze Oostenrijkse pannenkoek het beste?

Bijgewerkt op 12.10.2015 in Eten & drinken

Kaiserschmarren-Hohe-Mut-Alm

Hij moet in ieder geval lekker luchtig zijn, niet te zwaar. Daar is iedereen het over eens. Maar daarna lopen de meningen nogal uiteen als we het hebben over de vraag: wat is de beste Kaiserschmarrn? Met of zonder rozijnen? Met appelmoes, bosbessenconfituur of pruimencompote? Of zelfs met alles erop en eraan?

Iedere kok bereidt en serveert ‘zijn’ Kaiserschmarrn nét een beetje anders. Ga je daadwerkelijk op zoek naar de beste Kaiserschmarrn, dan ben je waarschijnlijk wel een paar jaar onder de pannen.

Ik heb tijdens talloze wandel- en skitochten al de meest uiteenlopende varianten geproefd. Ze waren bijna allemaal lekker, maar de allerbeste Kaiserschmarrn heb ik afgelopen zomer gegeten in het Westfalenhaus in het Sellraintal. De eigenaar druppelt een beetje rum over de gesuikerde Oostenrijkse ‘pannenkoek’ en flambeert ‘m dan: goddelijk! In de winter mag ik overigens graag Kaiserschmarrn kopen in de Hohen Mut Alm in Obergurgl (foto).

Dit zijn dus mijn twee favorieten. Maar, zoals gezegd, smaken verschillen. Daarom heb ik mijn collega-bloggers gevraagd, waar je volgens hen de beste Kaiserschmarrn scoort. Hier hun tips:

Eckard: “Mij bevalt de Kaiserschmarrn in de Zottahof in Alpbach bijzonder goed. Die is zo lekker ‘fluffy’. Dit in combinatie met de rustieke sfeer in de Zottahof, simpelweg uniek! Tip: hier vindt u een lekker recept voor Kaiserschmarrn om thuis te proberen.”

Die Parental Advisory für diesen Kaiserschmarren liegt bei der Anzahl der enthaltenen Eier: ? #theyseemerollin A post shared by Eva-Maria (@robinjahood) on Aug 22, 2015 at 11:37am PDT

Esther: “Poe, dat is een moeilijke vraag, ik heb al zo veel lekkere Kaiserschmarrn verorberd. Maar ik heb buitengewoon goede herinneringen aan de Schmarren in het Kaiserhaus in Brandenberger Tal. Die was niet te dik, dus ook niet te luchtig, dát vind ik lekker. Voor mij is een Kaiserschmarrn pas echt compleet als er rozijnen in zitten. Die ontbraken weliswaar in het Kaiserhaus, maar hij was desondanks verrukkelijk.”

Michael: “De beste Kaiserschmarrn heb ik tot nu toe in de Starkenburger Hütte in het Stubaital gegeten. Lekker luchtig en voortreffelijk van smaak. En het allerbeste: je krijgt er appelmoes bij, dat vind ik het allerlekkerste. Trouwens, je kunt daar gemakkelijk één portie voor twee personen bestellen.”

https://instagram.com/p/6SVpbPrpQP/

Anne: “In de Coburger Hütte (Zugspitz Arena) kun je echt de beste Kaiserschmarrn kopen. Je proeft echt de (vele) eieren en de in rum ingelegde rozijnen. Dit in combinatie met bosbessenjam en appelmoes, alsof een engeltje op je tong …”

Eva: “Zonder enige twijfel: de beste Kaiserschmarrn eet ik thuis. Maar eentje die heel dicht in de buurt komt, at ik vorig jaar in de Böglalm in Alpbach tijdens filmopnames over het bereiden van Kaiserschmarrn. Deze keizerlijke Oostenrijkse ‘pannenkoek’ was perfect: luchtig, maar niet te dik, een paar rozijntjes, maar niet te veel, een scheutje rum, maar niet te royaal.”

Christina: “De Kaiserschmarrn in de Neue Magdeburger Hütte bij Zirl is onvoorstelbaar lekker. De porties zijn zó groot, dat je er gemakkelijk met z’n tweetjes van geniet.”

Michael: “Afgelopen weekend heb ik tijdens een mountainbike-tocht genoten van een uitstekende Kaiserschmarrn in de Karlsbader Hütte in de Lienzer Dolomieten. Ik kreeg er ‘alleen maar’ appelmoes bij, maar ik vond het prima. Bosbessen horen wat mij betreft namelijk bij een Wiener schnitzel en niet bij Kaiserschmarrn.”

Tirol isch lei oans, isch a Landl a kloans. Isch a schians, isch a feins, und des Landl isch meins. Moet ik nog meer zeggen?

Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.