Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Mijn 10 favoriete restaurants in Tirol

Bijgewerkt op 05.01.2015 in Eten & drinken

Authentiek café-restaurant – de ‘Schwedenkapelle’Authentiek café-restaurant – de ‘Schwedenkapelle’

Ik hoef gastronomen niet te wijzen op Tiroler toprestaurants zoals de Trofanastube van sterrenkok Martin Sieberer, Restaurant Alexander van Alexander Fankhauser of Restaurant Rosengarten van Simon Taxacher. Kenners weten dat je hier kunt genieten van culinaire hoogstandjes en dat een bezoek aan deze restaurants garant staat voor een onvergetelijke belevenis voor de smaakpapillen.

De tips in deze blog gaan dan ook over bijzondere adresjes in Tirol die hun eigen charme hebben in combinatie met een goede keuken en een sterke band met de regio. Ik wil hie restaurants bespreken die zeer bijzonder zijn en die je zonder twijfel zou aanbevelen aan je vrienden, omdat ze niet alleen een goede keuken bieden, maar ook een beetje afwijken de standaard en hierdoor uniek zijn in hun soort.

De Strumerhof net boven Matrei in Osttirol is voor mij al ruim tien jaar een van de meest verrassende zaken in Tirol. Anna Holzer serveert in haar berghoeve streekgerechten met ingrediënten van haar eigen boerderij. CO2-neutraler kan haast niet. Wat zij uit de kruiden van de bergweiden weet te toveren, grenst aan hekserij. Haar lam in hooi gegaard, is in mijn ogen één van de beste ovengerechten ooit. Hier geniet je van een ongedwongen sfeer en zeer gunstige prijzen. Wanneer het je lukt om een praatje te maken met Anna Holzer, zal je deze bijzondere herberg niet snel vergeten.

In de keuken van de ‘Strumerhof’’ wordt getoverdIn de keuken van de ‘Strumerhof’’ wordt getoverd

De gebroeders Christian en Markus Winkler hebben met hun nieuwe restaurant Schwedenkapelle in Kitzbühel een geweldig keukenconcept gerealiseerd. Hier serveren zij in hun authentieke café-restaurant heerlijke, verfijnde gerechten uit de traditionele Tiroler keuken. In tegenstelling tot hun voormalige met 3 koksmutsen bekroonde restaurant ‘Schindlhaus’ in Söll, hebben de broers hier gekozen voor een ongedwongen sfeer en wisten mij met hun verfijnde, regionale keuken te overtuigen. De zaak springt er niet uit qua inrichting, maar het geweldige eten en de relaxte en sympathieke bediening maakt dit ruimschoots goed. Ondanks de ongedwongen sfeer, is het personeel zeer professioneel. Ik zie graag meer restaurants van dit kaliber!

Authentiek café-restaurant – de ‘Schwedenkapelle’Authentiek café-restaurant – de ‘Schwedenkapelle’

‘Gasthaus Gemse’ in Zams bij Landeck is al jaren een van mijn favoriete adresjes in het Tiroler Oberland. Keer op keer raak in onder de indruk van de prachtige vertrekken. De bediening is zeer attent: nog voordat je goed en wel zit, staat al een fles water op tafel. Hier geniet je van zeer goede wildgerechten en braadstukken! Een dorpsrestaurant naast de kerk, zoals het moet zijn en dat door de familie Haueis geweldig wordt gerund.

Het traditionele café-restaurant ‘Gemse’ in ZamsHet traditionele café-restaurant ‘Gemse’ in Zams

Gasthof Linde is voor mij altijd een geweldig adresje in het Zillertal. Dit is gevestigd in een prachtig oud gebouw met indrukwekkende ruimtes en een al net zo indrukwekkende keuken met regionale gerechten met een zeer verfijnd karakter. De ‘Linde’ heeft één van de mooiste tuinen en ook het stadscentrum van Stumm is naar mijn mening één van de mooiste in het Zillertal. De sfeer is niet zo ongedwongen als je van een café-restaurant zou verwachten (een beetje hooghartig), maar de prestaties van de kok zijn uitermate overtuigend. Wie meer houdt van een informele sfeer, maar wel wil genieten van een hoogwaardige keuken, kan ik de Gasthof Nester tegenover het restaurant Linde aanraden. Je ziet het: dit dorpsplein in Stumm heeft op culinair gebied heel wat te bieden.

Het is heerlijk vertoeven in de tuin van ‘Gasthaus Linde’Het is heerlijk vertoeven in de tuin van ‘Gasthaus Linde’

In Innsbruck ben ik helemaal weg van Gasthaus Anich in de Anichstraße. Een traditioneel café-restaurant midden in de stad. Ook deze prijs/kwaliteitverhouding kom je nergens anders tegen. Zeer traditionele, oorspronkelijke gerechten en daarbij een heerlijk, van nature troebel bier van een lokale brouwerij. Het mooie eetgedeelte met houten lambrisering ligt helaas in het rookgedeelte. In het niet-rokersgedeelte is het ook gezellig, maar het doet qua sfeer toch onder voor het rokersgedeelte.

Een traditioneel café-restaurant midden in de stadEen traditioneel café-restaurant midden in de stad

De weg per fiets naar ‘Gasthaus Adler’ in Hinterhornbach in het Lechtal voert langs de Lech en gaat daarna het kleine zijdal binnen. Voor mij is dit de mooiste fietsroute van Tirol, maar dat is weer een heel ander verhaal! Het restaurant biedt een eenvoudige, lokale keuken, maar is in combinatie met de ligging in het zijdal naast een kleine kerk, de hartelijkheid van de eigenaren en het uitstekende eten, zeker een bezoek waard. Als je in de gelegenheid bent om een van de wildgerechten te proeven, waan je jezelf al snel in de culinaire hemel en zul je dit prachtige plekje niet snel vergeten.

Toegangsweg naar het pittoreske HinterhornbachToegangsweg naar het pittoreske Hinterhornbach

Twee zeer toegankelijke en goede restaurants die ik graag wil noemen zijn ‘Gasthaus Koreth’ aan de rand van Innsbruck (Mühlau) en ‚Gasthaus Kirchenwirt‘ in het nabijgelegen Absam. In eerst genoemde kun je genieten van een goede en verfijnde keuken. Gasthaus Kirchenwirt is een authentieke, eenvoudige dorpsherberg met een kwalitatief zeer goede keuken. Beide staan naast een kerk en serveren geweldige schnitzels!

Gasthof Bretze’ is een bijzondere zaak in de middeleeuwse stad Hall. Hier geniet je van een soms wat eigenzinnige bediening en een zeer goede keuken van hoog niveau. De onbeschrijfelijk mooie ambiance in het middeleeuwes pand in het oude centrum, met mooi opgeknapte vertrekken en muren vol schilderijen van talloze bekende Tiroolse kunstenaars – alle prominenten van het land zijn hier vertegenwoordigd – maakt het plaatje compleet. Kortom een absolute must voor liefhebbers van kunst en lekker eten! Let op: verifieer van te voren de openingstijden.

Als laatste wil ik een nieuwe ontdekking presenteren: ‘Gasthaus Herrenhaus’ in Brixlegg is niet alleen van de buitenkant een indrukwekkende villa, ook de vertrekken zijn ware juweeltjes. De hoogwaardige traditionele keuken is uitstekend en de bediending kan niet attenter.

Het herenhuis doet zijn naam eer aanHet herenhuis doet zijn naam eer aan

Er zijn zeker nog veel meer culinaire insiders tips. Ik verheug me dan ook jullie aanbevelingen en tips!

Samen met Esther vormt hij “doubleE” en vertelt hij over nieuws in het land. In de Tirol Werbung is Eckard hoofd van het team “Digitale media”.

Laatste artikel van Eckard
Bijgewerkt op 04.05.2018 in Andere
Alpenbloemen in Tirol
4 min. leestijd
Langlaufen_Seefeld_Tirol_0488
Bijgewerkt op 16.02.2017 in Attracties
Een dag in de sneeuw: langlaufen in Seefeld
5 min. leestijd
Kitzbuehel_2016_0099
11.10.2022 in Attracties
Tips voor een dagje Kitzbühel
5 min. leestijd
09.04.2021 in Attracties
10 Only-in-Tirol Places to Stay
min. leestijd
Alle artikelen van Eckard
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.