Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Bedrijven & Fabrikanten
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Schreyer David
Architectuur
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Haindl Ramon
Wellness
© Tirol Werbung / Webhofer Mario
Natuur
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport
Plaatsen: Piburger See. 
, © Tirol Werbung, Ramon Haindl
Bijgewerkt voor 7 dagen in Natuur van Wolfgang Westermeier
2 min. leestijd
De winter beïnvloedt de natuur: de ruige rotsen worden omhuld door sneeuw, de kloven vullen zich met koude lucht en uit watervallen worden wolkenkrabbers uit ijs. Hier vind je 5 natuurwonderen, die er tijdens de winter helemaal anders uitzien.
 Verder lezen
Schaufelspitze
Bijgewerkt op 23.02.2021 in Natuur van Maximilian Gerl
2 min. leestijd
Tijdens de kille wintermaanden is alles zo somber en donker. Fout! Een stralende zon op een mooie winterdag biedt een breed spectrum van reflecties. Alles lijkt wel te schitteren. We gingen op winterreis door Tirol en probeerden met foto’s het licht te vereeuwigen.
 Verder lezen
Op weg naar het dal: Gemzen, zoals deze hier in Mieming, trekken ’s winters uit het hooggebergte naar lager gelegen gebieden.
Als de temperatuur buiten onder het vriespunt daalt, trekken wij ons terug in onze warme, behagelijke huizen. De wilde dieren in de bergen hebben die mogelijkheid natuurlijk niet en moeten de winter soms bij temperaturen van ver onder nul doorstaan. De jonge Tiroolse dierenfotograaf Fabio Hain heeft voor ons fotografisch vijf wilde dieren vastgelegd, die speciale overlevingstechnieken voor de winter ontwikkeld hebben.
 Verder lezen

Ort: Kartitsch
Bijgewerkt op 07.10.2020 in Natuur van Evelyn
7 min. leestijd
Geen sterrenkoks, geen trendy almhutten, geen spectaculaire saunapaleizen en maar weinig pistenkilometers: is het vandaag de dag nog mogelijk vakantiegangers te lokken zonder tenminste één van deze attracties? Kartitsch en Obertilliach, twee bergbeklimmersdorpen in het Oost-Tiroolse Gailtal, het hoogstgelegen dal van Oost-Tirol, zijn de perfecte uitvalbasis voor een langzame wintervakantie.
 Verder lezen
29938449476_6b50b7ce4b_o
Bijgewerkt op 26.08.2020 in Natuur van Evelyn
5 min. leestijd
Toegegeven, hoewel ik me eerder als stadsmens beschrijf, moest ik even nadenken over het aanbod, dat een goeie vriendin me deed: wandelen & kneippen in Tirol. Kneippen - geef toe - klinkt niet al te glamoureus of trendy, en toen ik las dat in 1821 geboren priester Sebastian Kneipp een echte natuurmens was, vermoedde ik dat wij wellicht niet meteen de beste vrienden zouden worden. Bergschoenen, wandelkledij en -stokken inpakken, kreeg ik per sms kort en bondig opgedragen. Met geen woord repte mijn wandelgenoot over bikini en handdoeken voor de sauna of een massage. De avond voor vertrek wou ik bijna ons uitje afblazen. Ik had geen zin in “ouwewollensokken-dingen".
 Verder lezen
Winterzauber_TannheimerTal_©TirolWerbung_ManuelaMörtenbäck (105)
Bijgewerkt op 25.08.2020 in Natuur van Irene
3 min. leestijd
In het Tannheimer Tal in Tirol kun je natuurlijk gewoon op de piste skiën, maar er zijn ook tal van andere mogelijkheden om je door een winterlandschap voort te bewegen – bijvoorbeeld met sneeuwschoenen. Een winterwandeling met berg- en skigids Leo Amman.
 Verder lezen
Tirol in de herfst
Bijgewerkt op 11.07.2020 in Natuur van Gastauteur
4 min. leestijd
Als je van de natuur, lekker eten, authentieke ervaringen en buitenactiviteiten houdt, in combinatie met lekker weer, prachtige herfstkleuren en een lager prijskaartje, dan is Tirol een ideale bestemming tijdens de herfst.Voor mij zijn de bergen altijd een winter- of een zomerbestemming geweest, tot ik deze herfst Tirol ontdekte. Wat een prachtige plaats om in september of oktober te bezoeken! Hier zijn alvast een paar suggesties voor een prachtige ervaring in Tirol in het najaar.
 Verder lezen
Bijgewerkt op 04.05.2018 in Natuur van Eckard
4 min. leestijd
 Verder lezen
Dieren spotten aan de voet van de Grossglockner
Bijgewerkt op 25.04.2018 in Natuur van Evelyn
6 min. leestijd
Vorige zomer was ik op stap met een ranger door het Nationale Park Hohe Tauern en leerde heel veel over de meest voorkomende dieren en hun habitat, de bergen. Omdat het mij wel interessant leek, die weetjes ook te delen met anderen, heb ik even een overzichtje gemaakt van de dieren die, op verschillende hoogtes, in het Nationale Park wonen… en ik met het blote oog kon spotten!
 Verder lezen
Kappl
11.12.2020 in Natuur van Maximilian Gerl
8 min. leestijd
Sneeuw kent iedereen. Maar wie weet dat sneeuw kan schreeuwen, eigenlijk zwart is i.p.v. wit en dat een kunstgenre naar het witte goud genoemd is? Sneeuw fascineert. Waar sneeuw valt, verandert het niet alleen het landschap en de omgeving, ook de sneeuw verandert zich steeds weer. Wellicht daarom zijn wij, mensen, al jarenlang in de ban van deze magische witte vlokjes – en steeds weer verrast over zoveel moois.
 Verder lezen

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.