Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

5 berghutten voor bergbeklimmers

Bijgewerkt op 28.07.2022 in Sport, Foto's: Patrick Bonato

De berg roept! Zodra je de bergtop bereikt, dwaalt je oog over het bergpanorama en vergeet je al snel alle, soms zware, inspanningen die je geleverd hebt. Even op adem komen, een snelle snack – en nu? Afdalen dan maar. Door de afnemende concentratie gebeuren net dan vele ongelukken. Berghutten geven je de kans langer van jouw inspanningen te genieten en er dus te overnachten. Deze hutten bevinden zich op de perfecte locatie - want waar anders slaap je zo dicht onder de sterren?

1. Kellerjoch-berghut in de Tuxer Voralpen

Onder een sterrenhemel in plaats van met 3 of 4 hotelsterren slaap je diep en lang in de Kellerjochhütte op een hoogte van 2.237 meter. Van hieruit zie je de valleien van het Inn- en Zillertal, die 's nachts oplichten in de duisternis, én de hoogste Duitse en Oostenrijkse bergtoppen. Moeilijke en gemakkelijke wandelingen leiden naar boven, zodat iedereen op de één of andere manier de top van het Kellerjoch-massief bereikt.

2. Brunnenkogelhaus in het Ötztal

Als je je ogen sluit en je een hut op een bergtop voorstelt, denk je wellicht aan de berghut op de 2.738 meter hoge Brunnenkogel in Sölden, die omringd wordt door de Stubaier en Ötztaler Alpen. De top lijkt net breed genoeg voor een hut. En het beste van alles: het Brunnenkogelhaus is nog steeds een echte insidertip.

3. Blaser-berghut in Gschnitztal

Omdat de edelweiss daar bijzonder mooi en magnifiek bloeit, wordt de Blaser ook wel de “bloemenberg” genoemd. De rustieke Blaserhütte (2.176m) ligt op slechts een paar minuten lopen van de gelijknamige bergtop. Een overnachting is geen slecht idee, want het is een geweldige plek om uit te rusten na de klim, voordat het verdergaat naar de omliggende bergtoppen.

4. Hochstubai-berghut in de Stubaier Alpen

Hoger klimmen is bijna niet mogelijk. De Hochstubaihütte is met 3.173 meter de hoogste hut van de Duitse Alpenclub in de Stubaier Alpen en de op twee na hoogste hut van heel Oostenrijk. De klim vanuit het Windachtal is echter zeer, zeer zwaar.

5. Hochstein-berghut in Ost-Tirol

Je hoeft niet altijd te wandelen om een ​​top te bereiken. Een tolweg voert naar de Hochsteinhütte in Lienz. Van daaruit wandel je slechts nog een kort stukje vooraleer je van het uitzicht over de Alpen kunt genieten. De weg is niet zo steil en nodigt dus uit om mooie wandelingen of trektochten te maken. Ook niet geoefende wandelaars wandelen zonder veel moeite naar de 2.520 meter hoge bergtop, het "böse Weibele".

1 reactie beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.