Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

5 bijzondere plekken voor excentrieke sporters

Bijgewerkt op 05.09.2022 in Sport

1. Klimmen (Innsbruck)

Hoe hoog wil je gaan? Op 5.700 meter klimoppervlak vind je voor jou de gepaste klimroute. De klimhal in Innsbruck is goed uitgerust voor boulderaars en klimmers. Drie klimtorens zijn 13 tot 17 meter hoog. Met zo'n 500 klim- en zo'n 200 boulderroutes komen hier zowel recreatieve klimmers aan hun trekken als topsporters, die zich in de klimhal voorbereiden op wedstrijden. Wie liever op echte rotsen klimt, neemt de stadsbus in het stadscentrum richting de Höhenstraße, niet veraf van de historische klimtuin "Höttinger Steinbruch". Of je bezoekt de Martinswand, ten noordwesten naar Zirl, wat natuurgebied en klimgebied in één is. Hier start je op 640 meter. Voor beginners vind je er de Emmentaler route.

2. Kajakken (Oost-Tirol)

Waterpeil te laag? Dat is nooit het probleem in Oost-Tirol, zelfs niet tijdens de zomermaanden. Zowel op de Drau als de Isel, twee rivieren in Oost-Tirol die ideaal zijn voor kajakkers, kun je het hele jaar door perfect paddelen. Het water in de beken en rivieren komt van de gletsjer. Talrijke kajakscholen leren ook beginners veilig te kajakken op deze prachtige rivieren.

3. Trailrunning (Pitztal)

Het Pitztal is de de beste trail running bestemming in Oostenrijk – en dat blijkt uit het feit dat het gebied de ‘Trailrunning Award 2016’ gewonnen heeft. Maar liefst 19 bewegwijzerde routes voeren over bergtoppen en bergkammen, langs bergmeren, beekjes en watervallen. Deze totaal 264 kilometer aan trails kriskras doorheen de Ötztaler Alpen zijn geliefd bij beginners, gevorderden en professionals en elke route zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

4. Paragliden (Kaiserwinkl)

Wie heeft deze sport eigenlijk uitgevonden? We gaane ervanuit dat het niet de Tirolers waren. Niettemin wordt Kössen in Kaiserwinkl nog steeds beschouwd als één van de bakermatten voor deze sporttak. De thermiek op de Unterberg is magnifiek! Je vindt er ook voldoende campings en accommodaties in de buurt. Naar de top van de Unterberg kom je makkelijk per bergbaan en wat leuk is: je betaalt geen start- of landingskosten. Daardoor kun je alles uitproberen: acrobatie, korte afstandvliegen of gewoon “just for fun” - misschien meteen een paraglidingvakantie boeken? Tijdens het jaarlijkse “Super Paragliding Testival” treffen zich hier verschillende gerenommeerde paragliders uit heel Europa en daarbuiten.

5. Yoga (Kufstein)

Kun je de juiste yoga-vibes vinden in de bergen? Natuurlijk! Precies daar voel je „yoga“ alom. Yogasessies vinden hier voornamelijk plaats aan de frisse lucht: zo vind je oa. lessen aan het meer of direct in de bergen en dat zowel 's ochtends om de dag perfect te starten en 's avonds om helemaal tot rust te komen. Kufsteinerland is het yoga-mekka in Tirol. Je vindt er talloze yoga-studio’s en hotels die een ruim aanbod aan yoga aanbieden - of je nu op zoek bent naar pure ontspanning, iets meer fitness of beginnerscursussen. En de energie van de bergen zorgt ervoor dat de chakra's nog gemakkelijker in beweging komen. Tijdens het zomerfestival yoga.tage is de regio overigens een echt yogabolwerk.

Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.