Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Tirol Werbung / Hörterer Lisa
Bedrijven & Fabrikanten
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Schreyer David
Architectuur
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Haindl Ramon
Wellness
© Tirol Werbung / Webhofer Mario
Natuur
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

First tracks skiën in Fiss

Bijgewerkt op 14.02.2017 in Sport

Schermafbeelding 2017-02-03 om 12.04.29

Een van de leukste dingen van een heel seizoen in Tirol verblijven is dat we veel bijzondere activiteiten ondernemen. Eén van onze favorieten is het 'first tracks' skiën in Fiss!

De wekker…
Om 7.30 uur gaan we met de Schönjochbahn in Fiss als eerste naar boven. Maar om 5.30 uur waren we al opgestaan, want vanaf onze thuisbasis Zirl is het wel een stuk rijden en we wilden natuurlijk zeker weten dat we voor deze gave activiteit op tijd zouden komen. Gek genoeg was ik ondanks het vroege tijdstip zelfs stiekem een beetje blij dat mijn wekker ging, want ik had erg uitgekeken naar deze activiteit. Zoals vaak gebeurd als we gaan filmen zijn we wat aan de vroege kant, maar dat komt goed uit want dan kunnen we alvast wat tekst opnemen. Het is nog donker en met mijn slaperige ogen sta ik voor de camera. Er is nog niemand anders en ik heb het nog nooit zo stil meegemaakt voor de Hexenalm. Nadat de eerste tekst al op beeld staat komen er langzaam wat meer mensen aangelopen. Er worden kleine groepjes gemaakt en met elke groep gaat een gids mee.

Om 7.35 uur staan we boven, de lucht kleurt roze, geel, blauw en de zon verschuilt zich nog achter een berg. Twee uur lang hebben we de pistes helemaal voor onszelf. Het leuke is ook dat we de Frommes abfahrt (de langste afdaling in Serfaus – Fiss – Ladis) kunnen doen! Het is bijna betoverend om de zon op te zien komen boven de berg terwijl je over een lege piste naar beneden raast. De ribbeltjes van de vers geprepareerde afdaling onder je ski’s en de zon in je gezicht, dit is toch wel echt een ultiem geluksmomentje! Het heerlijke is dat dit gevoel de hele ochtend duurt, want alle pistes die we in deze eerste uurtjes skiën voelen speciaal. De ribbeltjes blijven, het is nog steeds uitgestorven, de zon stijgt hoger boven de bergen uit…elke afdaling is weer een cadeautje!  

Je mag de eerste sporen van de dag op de piste zetten.Je mag de eerste sporen van de dag op de piste zetten.

5-sterren ontbijt
Na twee uur skiën op uitgestorven pistes gaan de liften ook voor de andere skiërs en snowboarders open en is het voor ons tijd om lekker wat te gaan eten. Het ontbijt is in de Zirbenhütte aan de noordkant van het gebied en is behoorlijk uitgebreid. Dit is misschien wel één van de meest luxe ontbijtjes die ik in mijn leven heb gegeten. Een heus 5-sterren ontbijt met champagne, smoothies, vers fruit, croissants en nog veel meer lekkers. Het meeste van het ontbijt wordt ook nog in de omgeving gemaakt, zoals zelfgemaakte jam, muesli en yoghurt van een boerderij uit het dorp. We genieten volop van alle lekkernijen en de gemoedelijke sfeer. Wanneer ik denk dat ik vol zit, volgen nog chocolaatjes en taartjes die natuurlijk ook geproefd moeten worden. Na het ontbijt verlaten we (wellicht iets te) voldaan de Zirbenhütte en hebben we alle tijd om te skiën in de rest van het gebied van Serfaus-Fiss-Ladis.

5-sterren ontbijt op de piste.5-sterren ontbijt op de piste.

Magische “first tracks”
Dit soort ervaringen zijn voor ons echt de krenten uit de pap. Meerdere malen keken Floris en ik elkaar aan en spraken we uit hoe bijzonder het is dat we dit voor ons werk mogen doen. Dit is nou typisch zo’n activiteit die ik zelf ook zeker zou reserveren wanneer ik in Fiss op vakantie zou zijn. Op verschillende plekken in Tirol is het mogelijk om als allereerste de berg op te gaan. De magische First Tracks bij zonsopkomst in Fiss is iedere woensdag mogelijk en reserveren is aanbevolen, want er is maar een beperkt aantal plaatsen!

Lieke & Floris zijn bloggers voor wintersporters.nl. Ze reizen samen heel Tirol door op zoek naar de mooiste pistes, skigebieden, restaurants of wellness. Lieke en Floris kennen elkaar van de skibaan in Amsterdam waar ze allebei les geven. Allebei zijn ze fanatieke skiërs, maar Floris kan ook nog eens snowboarden.

Laatste artikel van Lieke & Floris
Schermafbeelding 2017-01-17 om 22.12.12
Bijgewerkt op 14.02.2017 in Sport
Sneeuwschoenwandelen in Reutte
4 min. leestijd
Axamer Lizum, Kalkkögel
Bijgewerkt op 10.02.2017 in Sport
Skitoeren op de piste
4 min. leestijd
Alle artikelen van Lieke & Floris
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.