Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Mijn 8 favoriete langlaufgebieden in Tirol

Bijgewerkt op 02.10.2020 in Sport

Ort: Seefeld i.T.
Ort: Seefeld i.T.

De voorbije jaren ben ik steeds meer van langlaufen gaan genieten - ik begon met skating en sinds 2 jaar ben ik fan van de klassieke techniek. Daarbovenop had ik het geluk de voorbije jaren in bijna alle langlaufgebieden in Tirol op pad te zijn.Hier mijn favoriete top 8:

1. Falzthurn – Gramai

De Loipe Pertisau-Falzthurn-Gramai (totale lengte 14 km) blijft mijn absolute favoriet. Dit landschap, deze rust, deze inspanning (bijna 300 hoogtemeters op nauwelijks 7 kilometer afstand) en 2 gezellige eetmogelijkheden. Ik zeg „wow!“ En dat telkens opnieuw.

Ort: Pertisau
Ort: Pertisau

2. Grenzlandloipe Obertilliach

In Osttirol heb ik Obertilliach leren waarderen als reisbestemming. Ik moet er maar aan denken en begin spontaan te mijmeren. Langs de grens met Italië langlauf je hier op de „Grenzlandloipe“ door een zinderend landschap. Bovendien vind ik het dorpje Obertilliach op zich ook zó bijzonder. Het is een must-see voor zij die houden van rust en idylle.

Ort: Obertilliach
Ort: Obertilliach

3. Loipe Unterleutasch

In Leutasch geniet ik enorm van een toer langs de gezellige loipe in Unterleutasch. Deze loipe is perfect voor beginners want ze heeft nauwelijks stijgingen maar met haar 14 kilometer moet je toch even doorbijten. Het landschap aan de voet van de Arnspitze is zeer wijdlopig en op zonnige dagen geniet je bijna overal op de loipe van zonnestralen.

Ort: Seefeld i.T.
Ort: Seefeld i.T.

4. Hoogteloipe Zeinis – Kops

Deze bijzondere hoogteloipe heb ik pas vorig jaar ontdekt en ik was meteen verkocht aan de 11,5 kilometer lange skiwandelweg Zeinis – Kops in Galtür. Deze hoogteloipe op 1.500 meter zeehoogte is niet alleen sneeuwzeker maar tevens trakteert ze ook door haar ligging aan het einde van het Paznauntal, op een prachtig uitzicht op de Silvrettabergen. En het is niet alleen de bijzondere ligging van deze loipe die mij zo aantrekt, ook het dorpje Galtür is één van mijn lievelingsdorpjes.

Galtuer Langlaufen

5. Hoogteloipe Silvretta – Bielerhöhe

En nog een bijzondere loipe in Galtür is de skiwandelweg Silvretta-Bielerhöhe. De klim van maar liefst 400 hoogtemeters brengt me behoorlijk in het zweet en ik moet vaak even een pauze maken, zodat ik soms denk „Zou ik niet beter gewoon ophouden en het prachtige panorama hier genieten?“ Een perfecte plek voor zij die graag ergens hun tanden inzetten.

Loipe Bielerhöhe©byMAXUM

6. Rundrit Vilsalpsee

In het Tannheimertal heb ik sinds jaar en dag een favoriete loipe, namelijk de loipe tussen Tannheim en Vilsalpsee. De 13 kilometer lange loipe, die start in Tannheim, voert door het beschermd gebied Vilsalpsee. Het gaat best bergopwaarts (300 hoogtemeters) maar de paar ingelaste pauzes gaan niet vervelen – er is hier zoveel moois om te bewonderen.

7. Katzenlochloipe Seefeld

In Olympische regio Seefeld heb ik nog een favoriete loipe, namelijk de Katzchenlochloipe. Deze bijna 7 kilometer lange loipe is enerzijds voor zijn uitzicht op het Inntal bekend en anderzijds lukt het me nooit, niet even binnen te wippen in het Gasthof Ropferstubn vlak naast de loipe.

Seefeld_2016_(c)W9__0127

8. Loipe Tschey

Niet te versmaden is ook het ietwat onbekende gebied Tschey bij Pfunds in het Tiroolse Oberland. De 6 kilometer lange loipe slingert zich door het landschap op grote hoogte boven Pfunds en pakt uit met grote stijgingen. Tijdens de herfst wordt de Pfundser Tschey ondergedompeld in herfstkleuren. Het gras kleurt goudgeel. maar ook in de winter is het dal zeer uniek.

Ort: Pfunds
Ort: Pfunds

… is veel op reis en komt altijd graag weer thuis. Doet van alles een beetje, maar niets helemaal perfect. Spreekt meerdere talen, maar bij voorkeur “Tirolerisch”. En heeft om al deze redenen over bijna alles een mening.

Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.