Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Ontdek de 5 gletsjers van Tirol

07.09.2015 in Sport

Pitztaler Gletscher

Heeft de winter weer eens geen zin om te komen? Ga hem dan vanaf oktober zoeken op de gletsjers in Tirol.

De sneeuw is wit, het aanbod aan vrijetijdsbesteding in de vijf Tiroolse gletsjer-skigebieden kleurrijk en boordevol variatie. Talrijke evenementen op duizelingwekkende hoogte zorgen voor een niet minder duizelingwekkende stemming. Om er maar enkele te noemen: ski openings, concerten, skiwedstrijden, boarder contests, festivals en testivals. Aan de andere kant bieden ze ook veel gelegenheid om stille momenten van puur geluk in de fascinerende natuur te beleven en geven ons de ruimte om ons eens even helemaal op onszelf te concentreren.

 

  1. Café 3.440 op de Pitztaler Gletsjer

Voor een lekker kopje koffie op een hoogte van 3.000 meter zijn er meer koffiebonen nodig en is de waterdruk hoger dan in het dal, maar in het Café 3.440 is het Dolce Vita van de Alpen meer dan alleen maar zoet. Bij een overheerlijk stuk gebak op het vrij zwevende uitzichtterras van het hoogst gelegen café in Tirol is het prachtige uitzicht inbegrepen. En de toppen van de gletsjer zijn het toefje slagroom.

Van het fantastische uitzicht genieten © Pitztaler Gletscherbahn by Daniel ZangerlVan het fantastische uitzicht genieten © Pitztaler Gletscherbahn by Daniel Zangerl

 

  1. „Check your line“ op de Kaunertaler Gletsjer

Powder junkies doen veel sneeuw opstuiven. Op de Kaunertaler Gletsjer vinden we dan ook talrijke ongespoorde powder lines. Informatieborden langs de fantastische variantafdalingen op het Weißseejoch zorgen voor de nodige veiligheid. Hier vinden we alles, waar we bij het freeriden op moeten letten. Bovendien ronden Risk ’n Fun workshops het „Check your line“-concept nog af.

Check your line informatiebord op de Kaunertaler Gletsjer © Kaunertaler GletscherbahnCheck your line informatiebord op de Kaunertaler Gletsjer © Kaunertaler Gletscherbahn

 

  1. IJsgrot op de Stubaier Gletsjer

Een wonder van ijs nabij het bergstation Eisgrat: De 130 meter lange, 2 meter brede en 2,5 meter hoge ijsgrot op de Stubaier Gletsjer biedt bezoekers een interessante wandeling langs fascinerende ijsformaties. Borden met spannende informatie over het ontstaan en de ontwikkeling van de gletsjers zorgen voor zo’n menig „aha moment“.

Ijsgrot Stubaier Gletsjer © Stubaier Gletscher by Andre SchoenherrIjsgrot Stubaier Gletsjer © Stubaier Gletscher by Andre Schoenherr

 

  1. Zomerskiën op de Hintertuxer Gletsjer

Skiliefhebbers is het winterseizoen altijd te kort. Op de Hintertuxer Gletsjer duurt het seizoen maar liefst 365 dagen per jaar. Hier kunnen echte fans ook zomers hun lievelingssport beoefenen. Zomerzon en sneeuw zijn immers een uiterst stimulerende combinatie voor vitaliteit zodat de ski’s bijna vanzelf over het ijs van de gletsjer naar het dal en naar de ijssalon glijden .

Zomerskiën op de Hintertuxer Gletsjer © Hintertuxer GletscherZomerskiën op de Hintertuxer Gletsjer © Hintertuxer Gletscher

 

  1. Restaurant „Ice Q“ hoog boven Sölden (Rettenbachferner)

„Alpiene Cuisine“ smaakt op 3.048 meter zeehoogte en met uitzicht op de prachtige gletsjerbergen dubbel zo lekker. Het innovatieve restaurant van de bergbanen Sölden op de Gaislachkogel is een architectonisch meesterwerk, speciaal geconcipieerd om culinaire delicatessen in een perfecte locatie te serveren. Het restaurant fungeerde zelfs als scène in de nieuwe James Bond film „Spectre“ met Daniel Craig.

Restaurant „Ice Q“ in Sölden © Bergbahnen SoeldenRestaurant „Ice Q“ in Sölden © Bergbahnen Soelden

 

  1. Hoogteloipe op de Pitztaler Gletsjer

Als de wandelaars in het dal al door bloeiende lenteweides flaneren is de langlaufloipe op de Pitztaler Gletsjer (met bijbehorend langlaufcentrum) nog in top toestand. Deze voorbeeldelijk gespoorde piste op een hoogte van 2.740 meter verloopt over een lengte van 3 tot 7 kilometer (+ 5 kilometer hoogteloipe Rifflsee) en is geschikt voor zowel de klassieke stijl als ook voor skating.

Hoogteloipe op de Pitztaler Gletsjer (c) Pitztaler GletscherbahnHoogteloipe op de Pitztaler Gletsjer (c) Pitztaler Gletscherbahn

 

  1. Natuurlijk ijspaleis op de Hintertuxer Gletsjer

Een avontuurlijke tocht door de het gehele jaar geopende ijsgrot op de Hintertuxer Gletsjer: Vanaf het uitzichtplatform aan de „Gefrorene Wand“ op een hoogte van 3.250 meter dat één van de meest fascinerende panorama-uitzichten over de bergen van het Zillertal biedt, loopt een veilige weg naar het ijspaleis. Uitgerust met helm en gordel verkennen bezoekers onder leiding van een guide onder andere de kristalkamer, de ijskapel en een gletsjermeer.

Natuurlijk ijspaleis op de Hintertuxer Gletsjer (c) Hintertuxer GletscherNatuurlijk ijspaleis op de Hintertuxer Gletsjer (c) Hintertuxer Gletscher

 

  1. Top of Tyrol Restaurant Schaufelspitz  op de Stubaier Gletsjer

Het uitzichtplatform „Top of Tyrol“ op 3.210 meter hoogte is een bezienswaardigheid met een 360 graden panorama over de Stubaier Alpen, de Ortler en de Dolomieten. Het door Gault Millaut onderscheiden restaurant Schaufelspitz zet de belevenissen op de Stubaier Gletsjer ook nog eens de koksmuts op. Hier beleven we genot op het hoogste niveau zoals gesmoorde ossenwang van de Stubaier alm-os met pastinaken-vanillepuree of Apfelstrudel met kaneelschuim.

Top of Tyrol ® Stubaier Gletscher by Christoph SchöchTop of Tyrol ® Stubaier Gletscher by Christoph Schöch

 

  1. Platform op de Kaunertaler Gletsjer met uitzicht naar drie landen 

Het uitzichtplatform op de Kaunertaler Gletsjer kijkt uit op drie landen: Oostenrijk, Italië en Zwitserland. De 8-persoons gondelbaan Karlesjoch brengt de bezoekers naar deze internationale top-bijeenkomst, waar men aan de gestippelde staatsgrens een comfortabele binationale houding aan kan nemen: met één been in Oostenrijk en met het andere bij de buren in Italië.

Uitzichtsplatform op de Kaunertaler Gletsjer met uitzicht naar drie landen (c) Daniel ZangerlUitzichtsplatform op de Kaunertaler Gletsjer met uitzicht naar drie landen (c) Daniel Zangerl

 

  1. DJ-party’s en adrenalinecup in Sölden

Hoe lang duurt het tot op de gletsjer een ijsklontje gesmolten is? Bij de coole en geenszins ijskoude party’s van het Electric Mountain Festival met cult DJs op de Gaislachkogel zeker niet lang! Even cool en fanatiek verlopen de sportieve fun wedstrijden. Zo inspireert de adrenalinecup met tien disciplines: van klassieke alpiene sporten zoals slalom en reuzenslalom tot freeriden, speed, mix race of mogulskiën.

DJ party in Sölden © Bergbahnen SoeldenDJ party in Sölden © Bergbahnen Soelden

 

Nadere inlichtingen: www.visittirol.nl/tirols-gletsjers

Ik ben 'Anne aus Tirol'. Dat klinkt een beetje als 'Anton aus Tirol', maar dat zijn dan ook bijna de enige overeenkomsten. Alhoewel winters skiën en de bergen ook diep in mijn hart verankerd zijn. Een van mijn andere passies is fotografie, waarbij mijn voeten vaak op de foto's te zien zijn. Deze gebruik ik ook graag om te (hard)lopen en de Tiroler bergwereld te verkennen.

Laatste artikel van Anne
Ort: Fieberbrunn
Bijgewerkt op 26.08.2020 in Andere
Column: Het hooibad
3 min. leestijd
_JAN6813.ok
Bijgewerkt op 04.05.2018 in Attracties
Glampingvakantie in Tirol – kamperen in luxe
3 min. leestijd
Medium-Wanderschuh1
Bijgewerkt op 18.04.2018 in Sport
Wandeluitrusting voor wandelingen in de Alpen
4 min. leestijd
© Manuela Mörtenbäck / Tirol Werbung
Bijgewerkt op 03.03.2016 in Attracties
Husky’s knuffelen in Tirol
4 min. leestijd
Alle artikelen van Anne
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.