Blog
Categoriën
© Tirol Werbung / Rodler Ilvy
Eten & drinken
© Bert Heinzelmeier
Mensen
© Tirol Werbung / Aichner Bernhard
Cultuur
© Tirol Werbung / Moore Casey
Attracties
© Tirol Werbung / Herbig Hans
Familie
© Tirol Werbung / Schwarz Jens
Andere
© Tirol Werbung / Neusser Peter
Sport

Sneeuwschoenwandelen in Reutte

Bijgewerkt op 14.02.2017 in Sport

Schermafbeelding 2017-01-17 om 22.12.12

Het leuke van een heel seizoen in Tirol verblijven is dat we naast heel veel skiën in heel veel leuke skigebieden, ook activiteiten doen die we nog nooit gedaan hebben en ook niet zo heel snel zouden doen. Dat is voor mij zeker zo met sneeuwschoenwandelen. Voor mij is dit de eerste keer en ik ben dus erg benieuwd wat me te wachten staat. 

We gaan naar het gezellige Reutte om het eens te proberen. Mijn verwachtingen van deze activiteit waren niet zo hoog, want ik vind wandelen in de natuur wel leuk, maar om nou te zeggen dat ik dit liever doe dan skiën… nee. Alweer hebben we ontzettend geluk met het weer, want er ligt een verse laag sneeuw, het is strak blauw en de zon schijnt volop. We ontmoeten onze gids bij het toeristenbureau van Reutte, een echte Oostenrijker met enorm veel ervaring in de bergen. En hij is niet alleen, want zijn hond mag ook mee vandaag. En dit is niet zomaar een hond, deze hond is namelijk reddingshond en kan meer in sommige noodsituaties voor ons betekenen dan wijzelf. Daarnaast is het een enorm leuke enthousiaste hond die onze harten een beetje veroverd heeft gedurende deze ochtend!

Vooral met verse sneeuw is het landschap een plaatje.Vooral met verse sneeuw is het landschap een plaatje.

Prachtige uitzichten
Reutte heeft een klein skigebied, maar het is voornamelijk bekend vanwege de wandelmogelijkheden in de buurt. In combinatie met de Reutte Aktiv kaart kan je veel actieve activiteiten ondernemen met korting. Er worden wekelijks sneeuwschoenwandelingen georganiseerd die helemaal niet veel geld kosten. Het leuke aan sneeuwschoenwandelen is dat het voor vrijwel iedereen goed te doen is. Je stapt zo met je eigen schoenen (zorg er wel voor dat die waterdicht zijn en lekker warm) de sneeuwschoenen in en in combinatie met de stokken kan je op pad! Het loopt nog lichter dan ik had verwacht want je zakt niet heel ver weg. Er zijn makkelijke mooie paden en we komen op plekken waar ik normaal op ski’s nooit zou komen. De gids laat ons een aantal prachtige uitzichten zien. Het ene moment lopen we langs een meer, het andere moment midden tussen de bomen en even later staan we weer op een prachtig punt met een enorm wijds uitzicht over Reutte.

Rust in de natuur
Heel eerlijk, in eerste instantie leek het me vooral iets voor ouderen (en die vinden dit ook zeker heel leuk om te doen), maar naarmate de dag vorderde begon ik het steeds meer te waarderen. Zelfs Floris ging als fanatieke skiër en snowboarder overstag. Je ziet de fantastische natuur eens vanuit een ander perspectief en komt op plekken waar je met de ski’s anders nooit had gekomen. Daarbij ervaren we een heel andere rust dan wanneer we ons in skigebieden bevinden. Alles gaat wat langzamer, fysiek loop je in een vast tempo door, de hond springt en rent blij tussen de bomen door. We komen slechts twee andere wandelaars tegen. De stilte, glinsterende sneeuw, witte bomen en mooie paden hebben bijna iets magisch. En het leuke is dat je in de sneeuw gewoon alles kunt uitproberen op de sneeuwschoenen, zo zoeken we wat moeilijkere paadjes op en springen we van wat kleine rotsjes maar genieten we vooral ook van het gewone sneeuwschoenwandelen in de prachtige natuur.

 

 

Je ziet de fantastische natuur eens vanuit een ander perspectief.Je ziet de fantastische natuur eens vanuit een ander perspectief.

Welverdiende lunch
In de regio Reutte zijn er maar liefst negentien hutten die geopend zijn voor wandelaars en waar je heerlijk kunt lunchen of wat kunt drinken. Ook als je een week op vakantie bent in Tirol is het wat ons betreft een aanrader om de ski’s een dagje in te wisselen voor sneeuwschoenen, want je komt echt even helemaal tot rust (en krijgt er daarnaast ook nog eens een goede conditie van). Deze hutten zijn vaak ‘s winters alleen op sneeuwschoenen bereikbaar en de hut waar wij eten is klein en idyllisch. We eten de lekkerste Kaiserschmarren die we waarschijnlijk deze winter zullen krijgen. De sfeer is gemoedelijk en iedereen is vriendelijk. Nadat we van de huisgemaakte punch hebben genoten en hebben gecheckt of we alles op beeld hebben trekken we de sneeuwschoenen weer aan om terug te wandelen. Omdat alles in redelijk rustig tempo gaat en de gids ons geweldige plekken liet zien was het echt een feestje om deze activiteit te filmen.

Lieke & Floris zijn bloggers voor wintersporters.nl. Ze reizen samen heel Tirol door op zoek naar de mooiste pistes, skigebieden, restaurants of wellness. Lieke en Floris kennen elkaar van de skibaan in Amsterdam waar ze allebei les geven. Allebei zijn ze fanatieke skiërs, maar Floris kan ook nog eens snowboarden.

Laatste artikel van Lieke & Floris
Schermafbeelding 2017-02-03 om 12.04.29
Bijgewerkt op 14.02.2017 in Sport
First tracks skiën in Fiss
3 min. leestijd
Axamer Lizum, Kalkkögel
Bijgewerkt op 10.02.2017 in Sport
Skitoeren op de piste
4 min. leestijd
Alle artikelen van Lieke & Floris
Geen reacties beschikbaar
Schrijf een reactie

Verder blijven lezen

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.