LEKKER OP DE BERG

Sommige wandelaars gaan volledig op in het wandelen. En dan is er nog een ander type: de wandelaar die tijdens het wandelen voornamelijk denkt aan lekker eten. Natuurlijk genieten we ook van het landschap, de panorama’s en het buiten zijn, maar een lekkere traktatie na een bergwandeling hoort erbij. Waar komt dat gevoel vandaan? Dat in de bergen elk gerecht dubbel zo lekker smaakt?

Het is de beweging zeggen degene die uitgeput (en hongerig) op de bergweide aankomen. Of is het de rust van de omringende bergwereld? Geen gebrom van auto’s, maar klinkende koebellen. Er is geen WiFi. De mobiele telefoonverbinding is minimaal. Heerlijk! Hier worden alle zintuigen geprikkeld en geniet je volop van het moment.

Träger Block 1

Het heeft vast en zeker te maken met de verse ingrediënten en de bereidingswijze. Almkäse, verse melk, almyoghurt: veel producten komen regelrecht uit eigen productie van de alpenweiden in Tirol. Het bereiden gebeurt volgens traditionele recepten, geïnspireerd door nieuwe invloeden en zelfs op sterrenniveau.

Träger Block 2

Het moet de frisse berglucht zijn, zeggen sommigen. En het uitzicht niet te vergeten! Het oog ‘eet’ ook wat – in Tirol gaat dit dubbelop.

Träger Block 3

Eten smaakt beter in goed gezelschap is wat anderen zeggen. Tijdens een verblijf in de bergen ontstaan veel vriendschappen onder het genot van een maaltijd in een berghut. Vaak zit je aan een tafel met onbekenden. Iedereen deelt zijn bergervaringen en dit zorgt voor fijn saamhorigheidsgevoel. Het is niet ongewoon dat de gastheer of -vrouw aanschuift, een rondje geeft en vertelt over het leven op de alm.

Geen wonder dat het op de BERG in Tirol gewoonweg LEKKERDER is! 

Wandelen in Tirol, © Tirol Werbung / Peter Neusser
Wandelen in Tirol, © Tirol Werbung / Peter Neusser
Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.