“Vroeger wilde ik nooit koken vanwege het geschreeuw in de keuken en de aparte mensen die er werken. Aanvankelijk was ik sommelier in een hotel in Lech am Arlberg. Toen de kok ervandoor ging, zei ik: laat maar zien hoe jullie de gerechten bereiden en dan kook ik ze. Kort daarna ben ik naar Erl verhuisd en ben hier doorgegaan.

Dit is een mooi, gerenommeerd restaurant. Mijn vrouw Gaby en ik hebben het in 1997 van mijn vader overgenomen. Ik ben nu de derde generatie van de familie die het leidt. Maar een echt speciale plek is voor mij de ‘Blaue Quelle’, die vind ik uniek. Ik ben geen type voor het zwembad. Ik kan daar door de drukte niet ontspannen. Ik kom liever hiernaartoe als ik rust zoek. Met slechts acht graden – ook in de zomer – is het water voor mij echter te koud om in te zwemmen.

De zomeravonden als de artiesten van het Festspielhaus Erl bij ons eten, zijn voor mij geweldig. Wij zetten dan overal kaarsen neer. Soms zingen de operazangers spontaan iets of musiceren samen. Dan kan ik eindelijk ontspannen, een glas wijn drinken en zeggen: nu ben ik klaar.”

Alexander Struth, herbergier

Alexander Struth exploiteert samen met zijn vrouw Gaby Hotel & Gasthof Blaue Quelle in Erl bij Kufstein. De restaurantgids “Wirtshausführer Österreich” heeft hem onderscheiden als “Wirt des Jahres 2017”. Achter het hotel-restaurant borrelt de “Blaue Quelle”, het oudste natuurmonument van Tirol. Het Passions- & Festspielhaus Erl liggen direct in de buurt.
 

 
Erl
 , © Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
Omhoog