“Van kinds af aan af heb ik samen geleefd met gasten. Mijn ouders verhuurden op onze boerderij kamers. In ons huis waren altijd gasten, zowel in de keuken als in de zitkamer. Het was dan ook een logische stap voor mij zelf in de toeristische sector te werken. Mijn man en ik kochten uiteindelijk een paar jaar geleden het Leirerhäusl in Alpbach. Hoewel we samen met onze gasten onder één dak wonen, net zoals bij mijn ouders indertijd,  hebben we het huis zo ingedeeld dat iedereen genoeg privacy heeft.”

Ik ervaar mijn werk nooit als stressvol. Vroeger werkte ik bij een belastingadviseur. Daar werd elke minuut in rekening gebracht bij de klant. Als ik nu een bezoek breng aan mijn oude werkgever, zegt de baas altijd: “Christine, je zit zo lekker in je vel!” En dan zeg ik: Ja, dat weet ik!”

En als het Europese Forum Alpbach weer plaatsvindt, dan komt alles en iedereen in ons dorp bij elkaar: politici, wetenschappers, kunstenaars – iedereen is van de partij. Dat vind ik echt geweldig. Als je de deur uitgaat, kun je zomaar Ban Ki-moon tegenkomen, of één van onze politici zonder begeleiding van de security, maar heel ontspannen. Ze zitten in de hotel-restaurants, je ziet ze overal. Dat maakt Alpbach voor mij zo speciaal.”

Christine Margreiter, gastvrouw in Alpbach

Een mooiere plek dan Alpbach kan Christine Margreiter zich niet voorstellen. De gasten die bij haar in het Leirerhäusl verblijven, verraadt ze ook graag haar favoriete plekken. Samen met haar schoonmoeder Julie, haar man en haar kinderen bestiert zij het huis met vakantieappartementen midden in het dorp. 

© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
Omhoog