"De beste tijd – ’s zomers en ’s winters – is de tijd wanneer de gasten naar huis zijn en we ’s avonds boven zijn. Als gezin, gezellig met elkaar in de Schönwieshütte. De volgende morgen ga je het terras op en hoor je niets, zie je niemand. Je hoort alleen het geluid van het knisperen van de sneeuw. Dat is zo ongelooflijk mooi!

Ik zou me ook een heel ander leven kunnen voorstellen: na mijn kook- en kelnersopleiding was ik oorspronkelijk van plan om naar Australië of Amerika te gaan. Maar toen de kinderen kwamen, vond ik het belangrijk om in de buurt van mijn gezin te zijn. Nu is weggaan niet langer denkbaar, dit is ons thuis.

Het is nog altijd een droom van me dat, mocht het financieel haalbaar zijn, ik weer skiles ga geven. Als baantje na mijn pensioen zeg maar. Dat duurt natuurlijk nog wel even, maar als ik die oude skileraren zo zie, zijn ze allemaal fit en gelukkig. En dat komt vast omdat ze niet alle dagen achter de geraniums zitten, maar drie dagen per week skiles geven. Ik zou dat in de toekomst ook wel willen doen. Maar voorlopig ben ik eerst hier in Obergurgl nog huttenwaard.”

 

Ferdinand Fiegl, waard

 

Wanneer Ferdinand Fiegl niet droomt over zijn pensioen en zijn baantje als skileraar, dan is hij gepassioneerde huttenwaard van de moderne Schönwieshütte in Obergurgl. Wie de hut wil bezoeken, wordt door hem en zijn team persoonlijk opgehaald met de Skidoo. Met ski’s en al worden de gasten naar de hut getrokken. De Schönwieshütte ligt namelijk een beetje buiten het skigebied, verborgen in het mooiste winterlandschap.

 

Over de regio:

Ötztal

De keuze aan skigebieden in het Otztal is groot: van het gletsjergebied in Sölden via het hooggelegen Obergurgl-Hochgurgl tot het familieskigebied Hoch-Oetz vervult dit dal de dromen van alle wintersporters. Zelfs James Bond voelde zich tijdens de opnames van de film Spectre in het Otztal helemaal thuis. De op 3.054 meter hoge filmische belevingswereld ‘007 Elements’ richt zich op alle filmfans, met of zonder ski-uitrusting.

 

www.oetztal.com

 
Ferdinand Fiegl, © Tirol Werbung/Lisa Hörterer
Schönwieshütte, © Tirol Werbung/Lisa Hörterer
Omhoog