Met een startbewijs voor het Freeride-Wereldtournee op zak, schoot een week voor het evenement de heup van Stefan uit de kom. Zijn droom als freeride-professional spat uiteen.  Artsen vertellen hem dat hij nooit meer in staat zal zijn om met zijn ski's van rotsen af te springen. Maar Stefan vecht vastberaden terug. Aan zijn turnverleden heeft hij namelijk een ijzeren discipline overgehouden. "Ik ben behoorlijk ambitieus. Als ik iets niet kan, dan blijf ik het proberen tot ik het wel kan."

"Hij is gewoon nergens bang voor”, vertelt zijn vrouw Natalie. Stefan lacht en denkt waarschijnlijk alweer aan een nieuw project. Of het nu om klimmen, mountainbiken of slackline gaat, er is eigenlijk geen enkele sport waarin Stefan niet goed is. Na het ongeluk concentreert hij zich op zijn studie Sportwetenschappen en verdient geld met slackline-shows, ski-video's en commercials. "Ik ben op zoek gegaan naar andere dingen waar ik plezier aan beleef," vertelt Stefan.

Tegenwoordig helpt Stefan, als medisch trainingstherapeut, geblesseerde professionele sporters tijdens hun training. "Door mijn eigen blessures kan ik me goed verplaatsen in de patiënt." De 37-jarige is nog altijd op zoek naar uitdagingen. Zijn nieuwste uitdaging is zijn dochtertje Eva. "Eigenlijk wil ik niet dat ze later een competitieve atleet wordt. Ik hoop alleen maar dat ze het leuk vindt om buiten te zijn en plezier beleeft aan de dingen die ze doet.”

Stefan Moser, trainingstherapeut en sportkanon

Stafan Moser komt uit Kramsach. In geen enkel ander dorp in Tirol is zoveel water te vinden als hier. De gemeente telt vijf meren, bovendien stromen de Brandenberger Ache en de Inn door het dorpje met 4.700 inwoners. Op de noordelijke oever van de Reintalersee leiden twee mooie klimroutes naar een spectaculair uitzicht vanaf de berg. Bovendien vind je in Kramsach een van de hoogste touwklimparcoursen van Oostenrijk.

Over de regio
ALPBACHTAL

In geen enkel ander dorp in Tirol is er zoveel water te vinden als in Kramsach. De gemeente telt vijf meren, bovendien stromen de Brandenberger Ache en de Inn door dit dorpje met 4.700 inwoners. Op de noordelijke oever van de Reintalersee leiden twee mooie klimroutes naar een spectaculair uitzicht vanaf de top van de berg. Bovendien vind je in Kramsach een van de hoogste touwklimparcoursen van Oostenrijk. De gemeente ligt in de regio Alpbachtal-Tiroler Seenland, een gemeente die bekend staat als familievriendelijke vakantiebestemming waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, zwemmen en genieten.

www.alpbachtal.at

 
Kramsach
© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
Omhoog