“Ik ben Lorena en ik kom uit Mieders in het Stubaital. Mijn hobby's zijn paardrijden, lezen, in de bergen wandelen, klimmen en trompet spelen. In de vakantie doe ik mee bij de ‘Orchestertage’. Dat vind ik altijd heel leuk.

Ik vind het supercool als we een top beklimmen. Wij zetten dan altijd onze naam in het ‘Gipfelbuch'. Een keer waren wij op de Serles en het boek met alle namen was al bijna vol. Daarom heb ik bedacht dat ik vanaf nu altijd een boek meeneem. Dan kunnen wij het op de top achterlaten. Maar ik weet niet wat voor soort boek ik dan moet kiezen, omdat er volgens mij bijvoorbeeld geen poesjes op mogen staan.

Hier in de Schlick gaan we vaak met Jonathan op pad. Hij vindt de wandelroute ‘Schlicker Scheibenweg’ zo leuk. Vandaag hebben we voor het eerst de nieuwe route ‘Baumhausweg’ gelopen. Het was grappig toen mama een rit met de Flying Fox heeft gemaakt. En mijn kleine broertje heeft het ook gehaald. De kamer van de kabouters was ook cool, alleen een beetje klein. Er is maar weinig ruimte – de kabouters moeten echt heel klein zijn als ze daar binnen willen slapen. Ze hebben niet eens dekbedden.”

Lorena & Jonathan, scholiere & kleuter

In het Stubaital verkennen gezinnen met kinderen de bergen via bewegwijzerde themawandelingen – bijvoorbeeld via de Baumhausweg of de Scheibenweg in het wandel- en skicentrum Schlick 2000. Eveneens populair bij gezinnen die het Stubaital bezoeken, zijn het waterpretpark Serleswasser bij Mieders en de WildeWasserWeg met zijn drie etappes.

 
Fulpmes
© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
© Tirol Werbung/Bert Heinzlmeier
Omhoog