Erste Ferienregion im Zillertal

Zonnige dorpen, heerlijke hotels, bekroonde restaurants en oneindig veel recreatiemogelijkheden.

De eerste vakantieregio in het Zillertal, ofwel ‘Erste Ferienregion im Zillertal’, is een samenwerking van 12 zonnige dorpen in het brede dal tussen Schlitters en Aschau. Het Zillertal is een van de meest actieve regio's in Tirol. In de winter zijn de resorts van Kaltenberg, Fügen en Hochfügen (waar vele vier-sterren hotels gevestigd zijn en zelfs een restaurant bekroond met drie koksmutsen door de beroemde Gault & Millau restaurantgids) erg populair onder skiërs en snowboarders. In de zomer is het de beurt aan outdoorliefhebbers: wandelen, bergbeklimmen, mountainbiken of zwemmen in een van de vele buitenzwembaden - de lijst met activiteiten en recreatiemogelijkheden is eindeloos.

Zomer

 • 1000 km aan wandelpaden en 115 km aan Nordic walking- en wandelroutes, voeren u door de 12 dorpen Aschau, Bruck, Fügen, Fügenberg, Hart, Kaltenbach, Ried, Schlitters, Strass, Stumm, Stummerberg en Uderns.
 • De Spieljochbahn brengt u ook 's zomers snel tot grote hoogte, waar met name gezinnen een veelomvattend programma te wachten staat in de kinderklimtuin, het speelpark en de speelstations.
 • Met in totaal 800 km aan fiets- en mountainbikeroutes blijft er voor fietsliefhebbers niets te wensen over. Nauwkeurige routebeschrijvingen met een hoogteprofiel, traject- en GPS-gegevens maken het uitzetten van een tocht kinderspel. De fietsroutes van het Zillertal overbruggen in totaal 30.000 hoogtemeters. Op een e-bike kunt u het Zillertal op een ontspannen wijze verkennen, waarbij 33 verhuur- en oplaadstations tot uw beschikking staan.
 • Liefhebbers van ontspannen fietsen vinden op de Zillertal Radweg of de Innradweg het ideale terrein.
 • Voor klimliefhebbers zijn er klimroutes in de buitenlucht en in twee klimhallen in Auschau en bij de camping in Auenfeld.
 • Spanning is gegarandeerd in avonturenpark Zillertal, een natuurlijke Hochseilgärten met verschillende parcoursen, van klettersteigen tot de Flying Fox. Paragliders vinden op de Spieljoch prima omstandigheden.
 • Voor verkoeling en ontspanning zorgen onder andere het zwemmeer Schlitters, het openluchtzwembad Fügen, zwembad in Stumm en de Erlebnistherme Zillertal.

Winter

 • Het Zillertal, met de dorpen Aschau, Bruck, Fügen, Fügenbert/Hochfügen, Hart, Kaltenbach, Ried, Schlitters, Strass, Stumm, Stummerberg en Uderns biedt met de skigebieden Hochfügen, Hochzillertal en de Spieljoch perfecte omstandigheden voor een wintersportvakantie. Tussen het dal en het hoogste bergstation op 2.501 m, vindt u de modernste liften en 202 km aan pistes.
 • Liefhebbers van culinaire hoogstandjes vinden in deze regio topgastronomie, zowel in het dal als midden in het skigebied. Waaronder het met drie koksmutsen onderscheiden restaurant Alexander in Hochfügen, Hotel & Chalet Wedelhütte in skigebied Hochzillertal met luxueus vijfsterrencomfort en het Schmankerl panorama-restaurant Kristallhütte. In het dal zijn Metzgerwirt in Uderns en Landgasthof Linde aanraders.
 • In het klimcentrum Zillertal en in de klimhal bij camping Aufenfeld heeft u de beschikking over klimwanden van elke moeilijkheidsgraad met een maximale hoogte van 16 m.
 • De Erlebnistherme in Fügen im Zillertal heeft de langste waterglijbaan van West-Oostenrijk met een lengte van 133 m, terwijl de bandenglijbaan, die nog een meter langer is, groot en klein vermaak biedt. In het wellness- en saunapark is ontspanning gegarandeerd.
 • Vlakbij ligt ‘HolzErlebnisWelt’ FeuerWerk. Een rondleiding door de meest moderne en efficiënte biomassa-energiecentrale van Europa toont u de veelzijdige wereld van hout.
 • Het Zillertal en de dorpen in de eerste vakantieregio in het Zillertal zijn prima bereikbaar per trein dankzij de lokale treinverbinding.

De eerste vakantieregio in het Zillertal, ofwel ‘Erste Ferienregion im Zillertal’, is een samenwerking van 12 zonnige dorpen in het brede…

toon meertoon minder

Vakantie activiteiten in Erste Ferienregion im ZillertalAlle activiteiten+
Met een indrukwekkende 91 meter is de Schleierwaterval de hoogste in het Zillertal. De waterval ligt langs een natuurbelevenis-route. Degenen die een wandeling maken, doen er goed aan hier een pauze in te lassen., © Wörgötter & Friends
Energie opdoen bij de Harter Schleierwaterval

Met een indrukwekkende 91 meter is de Schleierwaterval de hoogste in het Zillertal. De waterval ligt langs een natuurbelevenis-route. Degenen die een wandeling maken, doen er goed aan hier een pauze in te lassen.

Skiën op 2.500 meter hoogte, bijna 60 liften, funparks, nachtskiën en meer - het Zillertal is 'the place to be' en omvat drie populaire skigebieden: Hochzillertal, Hochfügen en het familiskigebied Spieljoch., © TVB Erste Ferienregion im Zillertal / Andi Frank
Een regio, drie top-skigebieden

Skiën op 2.500 meter hoogte, bijna 60 liften, funparks, nachtskiën en meer - het Zillertal is 'the place to be' en omvat drie populaire skigebieden: Hochzillertal, Hochfügen en het familiskigebied Spieljoch.

Hier heeft het hele gezin plezier: bij de Erlebnistherme Zillertal in Fügen leven kinderen zich uit in de 'blubbergrotten' of op een van de twee waterglijbanen. Ouders komen heerlijk tot rust in het uitgebreide wellnesscentrum., © Erste Ferienregion im Zillertal Fügen-Kaltenbach
Waterpret in Erlebnistherme Zillertal

Hier heeft het hele gezin plezier: bij de Erlebnistherme Zillertal in Fügen leven kinderen zich uit in de 'blubbergrotten' of op een van de twee waterglijbanen. Ouders komen heerlijk tot rust in het uitgebreide wellnesscentrum.

Een uitdaging voor jong en oud: het avonturen-belevenispark in Kaltenbach met een hoogtouwenparcours en via ferrata over een waterval. Hier is moed een vereiste!, © Outdoorcenter-Zillertal
Voor 'dare-devils': Avonturen-belevenispark Zillertal

Een uitdaging voor jong en oud: het avonturen-belevenispark in Kaltenbach met een hoogtouwenparcours en via ferrata over een waterval. Hier is moed een vereiste!

Omgeven door prachtig berglandschap is een balletje slaan dubbel zo leuk. Bij de golfclub Zillertal-Uderns kunnen beginners en gevorderden hun vaardigheden oefenen op de 18-holes baan tussen boomgaarden en mooie vijvers., © Golf Alpin
Golfen met het imposante berlgandschap als decor

Omgeven door prachtig berglandschap is een balletje slaan dubbel zo leuk. Bij de golfclub Zillertal-Uderns kunnen beginners en gevorderden hun vaardigheden oefenen op de 18-holes baan tussen boomgaarden en mooie vijvers.

Plaats in deze regio

Populaire accommodatie in Erste Ferienregion im Zillertal


Alle vakantiewoningen in Erste Ferienregion im ZillertalAlle hotels in Erste Ferienregion im Zillertal

Accommodatie zoeken

Aantal reizigers

Evenementen in Erste Ferienregion im Zillertal

Aankomst Erste Ferienregion im Zillertal

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Hauptstraße 54, Fügen, Österreich

powered by Rome2Rio

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.