Mountainbiken in het Zillertal

Omgeven door talloze machtige drieduizenders maakt mountainbiken in het Zillertal een geweldige ervaring. De verscheidenheid aan routes van alle moeilijkheidsgraden is groot en de bergbanen bieden een comfortabele lift wanneer dit gewenst is.

Vanwege de overvloed aan mountainbikeroutes wordt het Zillertal beschouwd als een topbestemming voor tweewielers. Veel singletrails, maar ook relaxte routes op brede alpine trails zijn ideaal om de bergen te verkennen. Bikers genieten onder andere van de Isskogel-trails met de majesteuze drieduizend meter hoge toppen op de achtergrond. De Wiesenalm-trail is een populaire route die 730 hoogtemeters afdaalt naar het dal en ook geschikt is voor beginnende mountainbikers. De klim naar de Wanglalm is veeleisend, maar het uitzicht beloont het harde werk: een prachtig panorama op de Hintertux-gletsjer. 

Er zijn echter ook hulpmiddelen om de berg op te komen: met de Zillertal Activcard op zak maken vakantiegangers, met of zonder fiets, dagelijks gebruik van de zomerse bergbanen. Ook in het Zillertal is er steeds meer vraag naar gecombineerde fiets- en trektochten. Op deze manier worden lange afstanden met de fiets overbrugd en daarnaast gewandeld naar afgelegen toppen. Zo'n 150 hutten nodigen uit voor een pauze.

Tip: Met de Zillertal Activcard maakt u gratis gebruik van de zomer-bergbanen en het overgrote deel van het openbaar vervoer. De Zillertalbahn biedt ook gratis fietsvervoer.

Zillertal: bezienswaardigheden in de regio


 Kaart

Meer vakantie activiteiten in Zillertal

Alle activiteiten+

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.