© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer

Biobauernhof Fleckl

Hout ademt, hout leeft. Dat weet niemand beter dan Josef Fuchs, die niet alleen boer maar ook houtdraaier is. De boerderij van zijn familie ligt helemaal boven op de Pfenningberg en schittert daar als een houten juweel in het sappig groene weiland.

Volgens Johanna Fuchs ligt hun boederij zo hoog dat het bergkruis in de kelder staat. Dit is natuurlijk een humoristische overdrijving, maar bio-boerderij Fleckl ligt op 1.200 meter en is daarmee daadwerkelijk de laatste en hoogst gelegen boederij op de berghelling van het Markbachjoch, vlak bij de almen. Een uitlopend dak, rondom lopende balkons en een klokkentoren op de nok van het dak: dit is een typische Brixentaler boerderij, meer dan 300 jaar oud, volledig van hout en met een prachtig wijds uitzicht op de Kitzbüheler Alpen.

De gastheer en gastvrouw hebben sowieso een voorliefde voor hout. Boer Josef Fuchs is opgeleid als houtdraaier. Een deel van de massief houten meubelen, lampenkappen en schalen in huis heeft hij zelf gemaakt. Hij vindt het leuk als gasten over zijn schouders meekijken als hij in zijn werkplaats aan het werk is. De kinderen vinden het natuurlijk veel interessanter in de stal van de melkkoeien. Of ze gaan knuffelen met de lammetjes, ponyrijden of mee op de traktor als het tijd is om te hooien. Zij mogen bijna overal meehelpen. Volgens Johanna Fuchs hebben de kinderen dan zoveel plezier, dat de ouders soms de grootste moeite hebben om de boerderij te verlaten.
 

© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Adres van uw bestemming

powered by Rome2Rio

Meer boerderijen ontdekken

Omhoog
Is je mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer je dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.