Kinderboerderij Albeineler, © Urlaub am Bauernhof
Kinderboerderij Albeineler, © Urlaub am Bauernhof

Kinderboerderij Albeineler

Het is ochtend en de zon verlicht de imposante bergen van het Pitztal. “De stallen staan op jullie te wachten!”, roept Josef (bijnaam Seppi).

Op Kinderbauernhof Albeineler in Arzl in Pitztal maakt u kennis met het boerenleven van Marita en Josef Krabichler. Het is ochtend en de zon verlicht de imposante bergen van het Pitztal. “De stallen staan op jullie te wachten!”, roept Josef (bijnaam Seppi). Wie mee wil helpen op de boerderij, hijst zich in een overal en laarzen en gaat aan de slag. Zo kunnen jong en oud helpen bij het opzadelen van de pony en kijken of er verse eieren in het kippenhok liggen. Kinderen gaan aan de slag in de moestuin en helpen met bessen plukken, waar ze leren dat deze gewoon aan een struik groeien.

Uiteraard maakt de familie Krabichler volop gebruik van producten van eigen oogst. Wanneer de goudsbloem in bloei staat, wordt hier bijvoorbeeld thee van gezet. Aan de  grote appelboom hangen natuurlijk….. appels! Ook hier weet de boerin wel raad mee. Zo wordt er verse appelsap gemaakt voor de kinderen, terwijl de boer trots uitlegt hoe er van deze appels brandewijn wordt gemaakt in de huisbrouwerij. Uiteraard mogen de volwassenen ook proeven.

Wie geen behoefte heeft om de boer en boerin vandaag te helpen, relaxt onder de appelboom en bewondert het uitzicht, of geniet van de sauna en infraroodcabine. Hier luidt het motto: ‘alles kan, niets moet’.
Deze boerderij heeft twee appartementen.

Dieren die op deze boerderij leven zijn: katten, paarde, pony’s, dwerggeiten, kippen, konijnen en cavia’s.

Meer informatie over deze boerderij en reserveringen: www.farmholidays.com/krabichler (in het Engels)

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.