Breierhof in Zell in het Zillertal, © Tirol Werbung/Lisa Hörterer
Breierhof in Zell in het Zillertal, © Tirol Werbung/Lisa Hörterer

Breierhof

Een luxe suite van arvenhout, uiteraard van alle moderne gemakken voorzien, óf liever de meditatief afgelegen Spartaanse almhut zonder stroom, zoals in lang vervlogen tijden? Barbara Fankhauser kan beide wensen vervullen.

Sommige kinderen die in de Breierhof logeren, weten niet waar melk vandaan komt. Barbara Fankhauser neemt hen dan mee naar de koeien in de loopstal, waar ze meestal vol verbazing rondkijken. Als ze geluk hebben, kunnen ze zelfs de geboorte van een kalfje meemaken. De boerin zet iedere ochtend huisgemaakte Zillertaler hooimelkproducten voor de deur van de gasten. Echter, wie het bijna verslavend lekkere ‘Melchermuas’ (een soort pannenkoekjes van hooimelk) wil proeven, die moet een stukje wandelen; naar de alm van de familie Fankhauser op bijna 2.300 meter hoogte, waar de schaapsherder aan het werk is.

Karakteriserend voor de Breierhof zijn de rustieke, maar toch luxe appartementen. Vooral de reusachtige 160 m2 grote zoldersuite springt in het oog. Afgezien van de grote flatscreen tv is álles in deze suite van hout, hoofdzakelijk arve. Zelfs de kussens zijn met dennenspanen gevuld, voor een gezonde nachtrust uiteraard. Een half uurtje verderop ligt op 1.800 meter de authentieke almhut, die veel soberder is ingericht. Wie hier vakantie viert, is op zoek naar rust; geen televisie en radio, alleen maar genieten van het knisperende haardvuur.

Sommige kinderen die in de Breierhof logeren, weten niet waar melk vandaan komt. Barbara Fankhauser neemt hen dan mee naar de koeien in de loopstal,…

toon meertoon minder
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer
© Tirol Werbung/Lisa Hörterer

Aankomst

Komt u per vliegtuig, trein, bus of auto naar uw bestemming in Tirol?

Uw bestemming: Zellberg 204, 6277 Zellberg, Österreich

powered by Rome2Rio

Meer boerderijen ontdekken

Wat vindt u van dit artikel?

Wilt u een antwoord van ons ontvangen? Neem dan contact op via het Kontaktformular.

Omhoog

Is uw mailbox ook aan vakantie toe?

Abonneer u dan hier op onze newsletter met exclusieve vakantietips uit Tirol.